• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva liga RS: U Krupi na Vrbasu DESET golova!

Autor mondo.ba

Odigrani mečevi petog kola Prve lige Republike Srpske, vodeći dvojac nastavio trku. Podrinje povelo, pa razljutilo Krupu, Rudar Prijedor rutinski protiv Kozare.

Utakmicama petog kola danas je nastavljeno takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, a vodeći dvojac upisao je sigurne domaće pobjede, te tako nastavio trku za prvo mjesto.

Iako su imali gol zaostatka, fudbaleri Krupe ubjedljivo su slavili protiv Podrinja, u meču u kojem je viđeno čak deset pogodaka - 7:3 (4:1).

Tim iz Janje poveo je već u četvrtom minutu golom Dejana Vučića, ali već do isteka 10. minuta, ekipa Zorana Marića stigla je do preokreta, pa je već tada bilo jasno da će gledaoci moći da uživaju u pravoj goleadi.

Prvo je Jovo Lukić u 8. minutu vratio stvari na početak, da bi dva minuta kasnije Miladin Filipović pogodio za potpuni preokret.

Do kraja poluvremena još dvije lopte u mreži gostiju - Josip Miketek pogodio je za sigurnih 3:1 u 22. minutu, a u finišu prvog dijela u strijelce se upisao i Nikola Mandić.

U duelu Krupe i Podrinja mogao je biti viđen i 11. pogodak, ali je fudbaler gostiju Filip Vujić u 84. minutu propustio da realizuje najstrožu kaznu.

Samo što se krenulo u nastavak, domaći su stigli i do petog gola, i to preko Emanulaha Blaževića. Nakon primljene "petarde", probudili su se i gosti, pa je Jovica Klasanović smanjio na 5:2 u 54. minutu.

Ipak, ni tu nije bio kraj goleade u Krupi na Vrbasu. Lazar Nikolić je povisio na 6:2, Aco Đokić petnaestak minuta prije kraja smanjio je na 6:3, da bi Nikolić u 88. minutu svojim drugim golom postavio konačnih 7:3.

Rudar Prijedor već u prvom poluvremenu riješio je pitanje pobjednika u derbiju kola sa Kozarom, pa u nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja.

Ognjen Jaćimović već u četvrtom minutu donio je prednost "rudarima", da bi na 2:0 povisio Bojan Burazor u 27. minutu, i to poslije promašenog jedanaesterca. Samo dva minuta kasnije, na semaforu je već stajalo 3:0, nakon što je mrežu gostiju zatresao mladi Dino Kalesić.

Kuriozitet ovog meča je da su treneri Igor Janković i Nedžad Žerić igrali protiv ekipa koje su s klupe predvodili ovog ljeta.

Zanimljiv meč odigran je u Derventi, gdje su Tekstilac i Slavija remizirali 2:2, a gosti su prokockali dva gola prednosti iz prvih 45 minuta.

Gol u ranoj fazi meča (10. minut) viđen je i na ovom meču. Slavija je preko Nikole Popovca stekla prednost, da bi "sokolovi" iskoristili neopreznost domaće odbrane i u 45. minutu preko Nikole Bjeloša postigli gol za 0:2.

Iako to rezultat nije govorio, Tekstilac je bio ravnopravan, na momente i bolji rival, pa je preko Slađana Stupara prepolovio zaostatak u 56. minutu, a onda pred sami kraj, sa "bijele tačke", došao do boda. U šesnaestercu gostiju srušen je Miloš Perović, a strijelac za 2:2 bio je Dragan jolović.

U duelu banjalučkog Željezničara i Jedinstva, domaći su golove postigli na kraju prvog i početkom drugog poluvremena, te slavili 2:0.

Do vođstva banjalučki "plavi" stigli su pred sami odlazak na odmor, kada je mrežu gostiju iz Brčkog zatresao Igor Kuzmanović. Stefan Kršić zatim je povisio na 2:0, a mreže se do kraja više nisu tresle.

Zbog odustajanja Sloge iz Gornjeg Crnjelova od daljeg takmičenja, slobodna u ovom kolu bila je ekipa Alfa Modriče.

PRVA LIGA RS - 5. KOLO:

Rudar Prijedor - Kozara 3:0 (3:0)
/Jaćimović 4, Burazor 27, Kalesić 29/

Krupa - Podrinje 7:3 (4:1)
/Lukić 8, Filipović 10, Miketek 22, Mandić 44, Blažević 49, Nikolić 60, 88 - Vučić 4, Klasanović 54, Đokić 75/

Tekstilac - Slavija 2:2 (0:2)
/Stupar 56, Jolović 90 pen - Popovac 10, Bjeloš 45/

Željezničar - Jedinstvo 2:0 (1:0)
/Kuzmanović 44, Kršić 51/

Slobodna ekipa: Alfa Modriča

TABELA: Krupa 13, Rudar Prijedor 13, Tekstilac (-1) 5, Kozara 5, Željezničar (-1) 4, Alfa Modriča (-1) 4, Podrinje 4, Jedinstvo (-1) 3, Slavija (-1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC