• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećava se kapacitet pres-sale "Bilinog polja"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Poslije radova na proširenju, kapacitet postojećeg pres-salona biće duplo veći

Stadion "Bilino polje" u Zenici prolazi kroz još jednu rekonstrukciju.

Proteklih dana započeli su radovi na proširenju postojećeg pres-salona, a radovi bi trebalo da budu završeni pred susret kvalifikacija u kojem će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti selekciju Italije u novembru.

Kako je za Anadoliju rekao Ismar Huskić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Čelik, ovim radovima će se postojeći kapacitet od 50 sjedećih mjesta za novinare uduplati.

"Kao što je šira javnost upoznata, mi smo imali plan da rekonstruišemo jedan drugi objekat ispod stadiona, ali smatramo i mi, i ljudi u Fudbalskom savezu BiH te Gradska uprava koja je u vlasništvu stadiona, da je najbolje rješenje da se postojeći pres-salon proširi. Radovi su počeli. Postojeći kapacitet je 50 sjedećih mjesta, a sad će se povećati na 100 i renoviraće se po standardima UEFA i FIFA te će Bilino polje zadovoljavati sve standarde koji imaju ti pravilnici", rekao je Huskić.

On je dodao kako je prioritet da ovi radovi budu završeni do susreta kvalifikacija u kojima će reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti Italiju na ovom stadionu 15. novembra.

"Prioritet je da to bude gotovo do susreta s Italijom i sigurno da će biti, međutim sumnjam da će biti riješeno do susreta s Finskom. Nadam se da će se smoći snage da se to što prije završi, pa možda i do ovog susreta s Finskom", rekao je Huskić.

Stadion "Bilino polje" nalazi se u trećoj kategoriji stadiona za odigravanje međunarodnih klupskih i susreta reprezentacije.

U narednom periodu na ovom stadionu A selekcija Bosne i Hercegovine u nogometu ugostiće Finsku 12. oktobra te Italiju 15. novembra u okviru kvalifikacija za EURO 2020, dok će U21 reprezentacija 15. oktobra igrati susret kvalifikacija za EURO 2021 protiv selekcije Njemačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC