• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti predstavio Baljića: "Ponosan sam!"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

''Jako mi je drago što sam se vratio u BiH'', poručio je bivši član ''zmajeva'' i novi trener Tuzlaka na današnjem predstavljanju.

Elvir Baljić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Real Madrida, danas je i zvanično predstavljen kao novi šef stručnog štaba bh. premijerligaša Tuzla sitija.

Baljić će na klupi ovosezonskog hita Premijer lige BiH naslijediti Miljenka Bošnjakovića, koji je neočekivano u ponedjeljak iz privatnih razloga podnio ostavku.

"Veoma mi je drago što sam došao u Tuzla siti. Privuklo me to što klub ima lijepu budućnost. Ponosan sam što ću biti dio ove priče i daću sve od sebe da ispunimo zadane ciljeve. Jako mi je drago što sam se vratio u BiH", rekao je Baljić na današnjem predstavljanju.

Nekada sjajni fudbaler istakao je da sa Tuzla sitijem ima velike ambicije, a dobra stvar je što ekipa dobro stoji na tabeli nakon 11 kola u Premijer ligi BiH.

"Imamo velike ambicije. Želim da ostvarim dobar rezultat, moramo biti kao porodica jer je to preduslov za odlične rezultate. Iskreno, nisam previše upoznat sa igračkim kadrom. Zato je dobro što imamo reprezentativnu pauzu da se upoznam sa igračima", kazao je novi trener Tuzla sitija.

Baljić je pojasnio da, s obzirom na njegovu trenersku filozofiju, ne vjeruje da će biti previše promjena u igri Tuzla sitija u odnosu na prethodni period.

"Idemo korak po korak. Cilj je da osvojimo što više bodova. Treće mjesto na kojem je Tuzla siti svakako obavezuje, ali mislim da će sve ići kako treba. Želimo osvojiti što više bodova i to nam je primarni cilj", najavio je Baljić.

Baljić je jedno vrijeme radio u stručnom štabu reprezentacije BiH kao pomoćnik selektora Safeta Sušića. Tokom igračke karijere 45-godišnji Baljić igrao je za Željezničar, Sarajevo, Real Madrid, Rajo Valjekano, Bursaspor, Galatasaraj, Fenerbahče, Konjaspor, Istanbulspor i Ankaraguču.

Jedini samostalni trenerski posao do sada je obavljao u Karabuksporu 2015. godine.

Kao igrač dres reprezentacije BiH nosio je u 38 utakmica, a postigao je 14 golova.

Tuzla siti nakon 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH zauzima treće mjesto sa 21 bodom, dva manje od vodećeg dvojca Željezničara i Sarajeva.

Danas će Tuzlaci ugostiti Velež u utakmici osmine finala Kupa BiH, a potom predstojećeg vikenda, u posljednjem kolu prije odlaska na prvenstvenu pauzu, ugostiti ''fenjeraša'' Zvijezdu 09.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC