• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjena nakon 111 dana i dalje slaba za Inter!

Autor mondo.rs

Možda "rosoneri" imaju novog rekordera u broju dana od promocije do otkaza, ali i dalje nisu blizu jednom treneru "nerazura", koji je napustio "Meacu" poslije 84 dana.

Marko Đampaolo novi je rekorder slavnog Milana po broju dana provedenih na klupi do otkaza - 111!

Švajcarac italijanskog porijekla smijenjen je danas poslije samo sedam utakmica u klubu, koji ga je promovisao u prvog trenera 19. juna i smijenio već 8. oktobra.

"Klub je zahvalan Marku na poslu koji je obavljao i želi mu sve najbolje u profesionalnoj karijeri", navodi se u saopštenju Milana, koji je u međuvremenu postigao dogovor sa Đampaolovim menadžerom oko isplata dijela zarada zagarantovanih ugovorom do 2021. godine.

Iako su prošle subote na "Marasiju" njegovi "rosoneri" odbranili pobjedu nad Đenovom zahvaljujući veteranu Pepeu Rejni, 52-godišnjak iz Belincone nije izbjegao otkaz i tako postao deveti smijenjeni trener od otpuštanja Masimilijana Alegrija u januaru 2014.

Frank De Bur i dalje drži rekord stadiona "Đuzepe Meaca" kada je vrijeme od promocije do otkaza u pitanju. Inter je postavio Holanđanina za trenera 9. avgusta i smijenio ga 1. novembra iste godine, poslije 84 dana, ali i 14 utakmica na klupi "nerazura" koji su za razliku od Đampaolovih "rosonera" igrali Evropu te sezone. De Bur je potom preuzeo Kristal Palas i dobio otkaz poslije samo pet mečeva (1. jul - 11. septembar 2017).

U međuvremenu, na "San Siru" radili su Mauro Tasoti, Klarens Sedorf, Filipo Inzagi, Siniša Mihajlović, Kristijan Broki, Vinćenco Montela, Đenaro Gatuzo i sam Đampaolo, kojem će u uspomeni ostati tri pobjede nad Brešom (1:0), Veronom (0:1) i Đenovom (1:2).


U tom periodu osvojen je samo jedan trofej, Superkup u sezoni 2016/17, a ujedno samo su Vinćenco Montela (65) i Đampaolov prethodnih "Rino" Gazuzo (83) uspjeli da zabilježe više od 40 utakmica na užarenoj klupi.

Ko će na nju sljedeći (privremeno?) sjesti, teško je reći. U ponedjeljak je udarna vijest u italijanskim medijima bila dolazak i dalje aktuelnog trenera Intera, Lućana Spaletija, a već danas se među favorite probio Stefano Pioli.

Nekadašnji fudbaler "nerazura" u karijeri je vodio tek nešto veće klubove od Đampaola, čiji je vrhunac bio period u Sampdoriji. Pioli, međutim, u CV-u ima Parmu, Kjevo, Bolonju, Lacio i Fiorentinu.

Trofej? Nema.

To, naravno, ne zadovoljava standarde koje očekuje "Curva Sud", koja nije davala podršku ni Đampaolu, a teško da će je dati i Pioliju. Bar ne u početku, dok ih ne uvjeri u suprotno.

Milanisti se, međutim, sjećaju njegovih izjava da je veliki navijač Intera, mada je to svojevremeno govorio i sam Đampaolo, pa priznao uživo u jednoj TV emisiji samo nekoliko dana prije nego što je dobio otkaz.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC