• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR i Rejna čuvaju Đampaola, Milan okrenuo Đenovu!

Autor mondo.ba

Đenova iskoristila veliki kiks golmana "rosonera" Pepea Rejne i povela, ali su gosti u nastavku preokrenuli i prekinuli seriju od tri uzastopna poraza u Seriji A.

Izuzetno loš start i Đenove (na četiri posljednje utakmice osvojen samo bod) i Milana (tri vezana poraza), upalio je alarm u taboru oba kluba, pa je njihov večerašnji duel na stadionu "Luiđi Feraris" bio od velikog značaja, kako za tim Aurelija Andreacolija, tako i za "skvadru" Marka Đampaola, koji je već dugo na ivici ozkaza.

Duel sedmog kola Serije A donio je mnogo uzbuđenja, bolju igru domaćih u prvom, gostiju u drugom poluvremenu, a Milan je na kraju uspio slaviti 2:1, i to poslije preokreta, te tako prekine crnu mini-seriju od tri utakmice na kojima nije uspio osvojiti niti bod.

ĐENOVA - MILAN 1:2 (1:0)

Đanluiđi Donaruma bio je spreman da stane među stative u duelu sa Đenovom, ali je tokom zagrijavanja osjetio bol u mišiću, pa je Pepe Reina prvi put ove sezone "uskočio" na gol Milana.

I Španac je sasvim korektno djelovao do 41. minuta, a onda je primio "pacerski" gol.

Lase Šene šutirao je iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, Rejni se lopta odbila od ruke i završila iza njegovih leđa.

Prethodno je iskusni Španac imao nekoliko zapaženih intervencija, baš kao i njegov kolega s druge strane, Jonuc Radu, koji je dobro ispratio šut Susa, takođe nakon prekida.

Stvari su se promijenile u svega 10 minuta nastavka.

Teo Ernandez prvo je u 51. minutu iz "mrtvog ugla" uspio da progura loptu između stative i Radua, za izjednačenje, da bi potpuni preokret uslijedio šest minuta kasnije.

Davide Biraski, koji je u prvom poluvremenu zamijenio povrijeđenog Dijega Krišita, igrao je rukom, iako je izgledalo da je i Leao učunio isto. Ipak, čekala se reakcija iz VAR sobe, a arbitar Mauricio Marijani, poslije dugog gledanja snimka, igraču Đenove odlučio je da pokaže crveni, a Milanu dodijeli penal.

Frank Kesi bio je neumoljiv sa "bijele tačke" i postigao prvenac u sezoni.

Bez obzira što su u posljednjih pola sata igrali sa desetoricom, Ivan Radovanović i društvo nisu se branili. Naprotiv, pokušavali su da "izbrišu minus" čestim atacima na gol rivala.

Takva igra omogućila je gostima da vrebaju priliku iz kontre, a jednu od njih u uvećanje prednosti nije uspio da iskoristi Leao. Radu je ovaj put uspio da odbrani.

A onda su i gosti zaradili isključenje. I to Davide Kalabrija, koji je već drugi put u sedam kola zaradio crveni karton (drugi žuti), pa je tako u posljednjih desetak minuta viđena igra 10 na 10.

Kalabrija je tako postao prvi igrač u Ligama petice kojem je u tekućoj sezoni pošlo za rukom da dva meča prinudno završi prije kraja.

Pokušao je Andreacoli uvođenjem i trećeg napadača da dođe bar do boda, i bio je blizu toga u samom finišu. Marijani je u 90. minutu dosudio još jedan penal, ali za domaće.

Iako je bilo očigledno da je Kristijan Kuame simulirao, Reina ga nije srušio, mladi arbitar niije imao komunikaciju sa VAR sobom i odlučio je da ostane pri prvobitnoj odluci.

Šene je namjestio loptu na "kreč", šutirao, a Rejna panterskom intervencijom sačuvao svog gol, Milanovu pobjedu, a možda i Đampaolov posao...

SERIJA A - 7. KOLO:

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

U subotu:

Fiorentina - Udineze (12.30)
Atalanta - Leće (15.00)
Bolonja - Lacio
Roma - Kaljari
Torino - Napoli (18.00)
Inter - Juventus (20.45)

Odgođeno:

Breša - Sasuolo

TABELA: Inter 18, Juventus 16, Atalanta 13, Napoli 12, Roma 11, Lacio 10, Kaljari 10, Torino 9, Helas Verona (+1) 9, Parma (+1) 9, Milan (+1) 9, Fiorentina 8, Bolonja 8, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće 6, SPAL (+1) 6, Đenova (+1) 5, Sampdorija (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC