• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA odgovorila FS RS: Nema smjene Kovačevića

Autor mondo.ba

U obrazloženju je navedeno da Statut FS RS, kao ni statut FS BiH ne previđa takvu mogućnost osim u slučaju smrti, pravomoćne presude veće od tri mjeseca, iseljenja iz države ili lične ostavke.

 UEFA odgovorila FS RS: Nema smjene Mile Kovačević Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Evropska fudbalska federacija (UEFA) poslala je odgovor na adresu Fudbalskog saveza Republike Srpske iz koga se jasno vidi da glasanje o povjerenju protiv aktuelnog predsjednika FS RS ne može biti stavljeno na dnevni red vanredne sjednice Skupštine, piše "Glas Srpske".

U obrazloženju je navedeno da Statut FS RS, kao ni statut FS Bosne i Hercegovine ne previđa takvu mogućnost, odnosno da u članu 19. statuta FS RS jasno stoji kada mandat predsjednika može prestati.

To je u slučaju smrti, ako je pravomoćno osuđen na više od tri mjeseca zatvora, ako se iselio iz države ili pak sam podnio ostavku.

U odgovoru UEFA, koje je potpisao šef regularnosti i discipline Žak Bondala navodi se da evropska kuća fudbala smatra da je Pravni komitet FS BiH najbolji autoritet u FS BiH za tumačenje statuta FS BiH i FS RS, a naročito uslove pod kojim vanredna Skušptina može biti sazivana.

Naznačeno je da je za UEFA važno da se istakne da Statut i propisi FS BiH, kao i odluke koje su donesene trebaju biti poštovane od strane svih saveza koji su podređeni u odnosu na FS BiH.

Kovačević o opoziciji: Neka pobijedi pametniji!

Opozicija predsjedniku Kovačeviću u ovakvom odgovoru vidi svoju šansu i poručuje da će i ona poslati pismo u Nion sa drugačijim navodima.

"Nama odgovara što je UEFA tražila da se poštuje Statut. Najveći problem je što je u pismu koje je aktuelni predsjednik FS RS Mile Kovačević poslao u Nion samo jednostrano napisano ono što njemu odgovara. Spremamo svu dokumentaciju sa dešavanjima u posljednjih mjesec i po dana u kojoj će biti jasno vidljivo gdje je i u koliko navrata sve Kovačević prekršio Statut FS RS i zbog čega se traži njegova ostavka. Idemo do kraja i sigurno se nećemo zaustaviti", izjavio je za "Glas Srpske" član IO FS RS Vico Zeljković, koji je zajedno sa ostalim članovima IO i delegatima Skupštine podnio zahtjev za sazivanje Vanredne skupštine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC