• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši kapiten Junajteda o mečevima na "Enfildu": Navikavao sam se godinama

Autor mondo.rs

Geri Nevil dao je prednost atmosferi na stadionu Liverpula, u odnosu na njegov "Old Traford", kada su u pitanju derbi susreti dva kluba.

Geri Nevil proveo je celu karijeru u Mančester junajtedu, uključujući deo juniorskog staža. Samim tim spada u red "crvenih đavola" sa najviše odigranih "Derbija severozapada" protiv Liverpula, čija nova epizoda sledi u nedelju od 17.30 časova.

U Nevilovim igračkim danima je Junajted bio dominantan i to je sigurno doprinelo da derbi mečevi postanu mnogo važniji navijačima Liverpula, koji su želeli da makar tom jednom pobedom "zagorčaju život" rivalskom klubu.

"Kada god gledam utakmicu Liverpul - Junajted, pomislim kako je na 'Enfildu' uvek mnogo vatrenije i emotivnije nego na 'Old Trafordu'. Atmosfera, emocije, čitav doživljaj meča... Meni su bile potrebne godine da se naviknem da igram tamo. Godine", rekao je Nevil u emisiji "Skaj sportsa", čiji je stručni konsultant.

Liverpul na titulu prvaka Engleske čeka još od 1990. godine, kada Premijer liga još nije ni bila osnovana, već se domaće prvenstvo zvalo "Prva divizija".

Tada je odnos u osvojenim titulama bio 18:7 u korist "redsa", a sada je 18:20!

Junajted je od 1967. čekao na titulu 26 godina, da bi pod vođstvom Aleksa Fergusona trijumfovao čak 13 puta za 21 godinu!

Mnogim navijačima Mančester junajteda postalo je nepojmljivo da Liverpul može da bude najbolji, ali tim Jirgena Klopa sa maksimalna 24 boda iz prvih osam kola najavljuje da ove sezone ima kvalitet da iskoristi malu krizu Mančester sitija.

Upravo Nevil pred početak sezone je prognozirao da će Junajted osvojiti sledeću titulu pre nego što to uradi rival sa Mersisajda!

"Svi veliki klubovi su u poslednjih 25-30 godina imali periode kada su 'promašivali' pojačanja, kako igračka, tako i trenerska. Junajted će u jednom trenutku opet uspostaviti pravi sistem, angažovati prave ljude i pravog menadžera - nadam se da je to Ole (Gunar Solskjer) - i ponovo početi da pobeđuje. Garantujem vam da će Mančester junajted ponovo osvajati trofeje. Ne želim da mislite kako ne poštujem Liverpul, ali verujem da će Junajted pre njega osvojiti Premijer ligu".

Ako Solskjerovi puleni, koji u ligi imaju skor 2-3-3 i zaostaju za liderom čak 15 bodova, u nedelju na "Old Trafordu" ne uspeju da pobede, ili bar remiziraju, Nevilova prognoza biće još korak dalje od realizacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC