• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBIH: Prosinečki OSTAJE selektor, vodiće "zmajeve" i u baražu!

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki vodiće reprezentaciju BIH do kraja kvalifikacija, a potom i u baražu za odlazak na EURO 2020.

 FSBIH - Prosinečki ostaje selektor BIH Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Poraz od Grčke u Atini ponovo je razbuktao strasti u bh. fudbalu, ponovo su krenule glassine da bi selektor Robert Prosinečki, koji je prethodno dao pa povukao ostavku, mogao otići sa klupe, ali to se ipak neće desiti.

Prosinečki ostaje selektor BIH do kraja kvalifikacija za EURO 2020 i vodiće ekipu u preostalim duelima sa Italijom i Lihtenštajnom, a potom i u baražu sa Sjevernom Irskom koji je na rasporedu u martu sljedeće godine, odlučio je Izvršni odbor FSBIH na današnjoj sjednici.

Možda će vas zanimati

 Članovi IO FSBIH utvrdili su da je utakmica u Grčkoj pokazala mnogo slabosti i problema u ekipi, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokom nivou dvije utakmice u tri dana, a onda i donijela sljedeće zaključke:

“Selektor Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža koji će biti odigran u martu 2020. godine.

Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO FSBiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO FSBiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine;

Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen IO FSBiH, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020”.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC