• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda može da ode sa klupe Holandije samo u Barselonu: I to 2020.

Autor mondo.rs

Interesantna klauzula u ugovoru šefa struke "lala".

Kada je 2018. godine postao selektor Holandije, Ronald Kuman (56) ubacio je u ugovor i klauzulu za koju mnogi nisu znali do ovog vikenda.

Španski list "Mundo Deportivo" objavio je da legendarni defanzivac i uspešni trener ima pravo da ode sa klupe "lala" 2020. godine, ali samo u Barselonu i to za obeštećenje.

Čuveni igrač, koji je 1992. godine golom na Vembliju doneo "Blaugrani" prvu evropsku titulu, tako može da napusti reprezentaciju svoje zemlje posle Evropskog prvenstva 2020. godine, ako u tom trenutku Barsa zakuca na njegova vrata.

"Dogovor oko toga je postignut, ali moraće da plate", rekao je sportski direktor Fudbalske federacije Holandije, Niko-Jan Hugma.

On je objasnio da dogovor dve strane ne znači da on može da ode u neki drugi klub, već isključivo u Barselonu, sa kojom je nekoliko puta bio povezivan, ali se ipak nije vratio na Nou Kamp.

Kao i igračku karijeru, Kuman je i trenersku vezao za Barselonu, gde je od 1998. do 2000. godine bio asistent Luju Van Galu, posle čega je vodio Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fejnord, Sautempton i Everton.

U tekućem kvalifikacionom ciklusu, Holandija se bez trzavica plasirala na Evropsko prvenstvo, jer dve utakmice pre kraja zauzima prvo mesto na tabeli Grupe C, sa istim brojem bodova (15) i istim učinkom kao Nemačka (pet pobeda i poraz).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC