• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop je našao čoveka koji će ispraviti nepravdu: Adam utišao Mančester!

Autor mondo.rs

Suočen sa porazom na "Teatru noćnih mora", menadžer "redsa" napravio je tri korekcije u drugom poluvremenu i pogodio.

Na mestu na kom je prošle sezone izgubio titulu kukavičkim nastupom protiv desetorice fudbalera najvećeg rivala, fudbaleri Liverpula srljali su u prvi poraz posle osam startnih pobeda ove sezone u Premijer ligi.

Svestan situacije, Jirgen Klop napravio je tri korekcije tokom drugog poluvremena pred 73.737 navijača na "Teatru noćnih mora" i pronašao čoveka koji će mu doneti bod pred povratak kući.

Prvim golom u Premijer ligi posle dve i po godine, Adam Lalana postavio je konačnih: Mančester junajted - Liverpul 1:1 (1:0) i ispravio veliku nepravdu iz prvog poluvremena u kom su "đavoli" uz pomoć sudije Martina Etkinsona i njegovih kolega iz VAR sobe stigli do vođstva preko Markusa Rašforda.

Igrao se 36. minut kada je domaćin poveo posle prodora i centaršuta izvrsnog Danijela Džejmsa, a 85. kada je gost izjednačio na asistenciju neumornog Endrjua Robertsona - mada nikako ne bi smeo da prođe neopaženo potez Roberta Firmina, koji je loptu sa levog krila "preskočio" tako da je zaludao kompletnu odbranu Junajteda.

U preostalih devet minuta, sabijen u svoj šesnaesterac, sastav uzdrmanog Olea Gunara Solskjera imao je dosta sreće da ne doživi šokantan poraz i sklizne u borbu za opstanak. Prvo je Trent Aleksander-Arnold pokušao "drop kikom" sa ivice šesnaesterca, a onda još jedan Klopov "džoker", Aleks Okslejd-Čemberlejn "tukao" levicom iz sve snage i poslao loptu "tik" pored stative.

Mančester junajted: De Hea - Lindelof, Megvajer, Roho - Van-Bisaka, Mektomini, Fred, Jang - Pereira, Rašford (od 84. Marsijal), Džejms.

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson (od 71. Lalana), Fabinjo, Vajnaldum (od 82. Keita) - Mane, Firmino, Origi (od 60. Okslejd-Čemberlejn).

PRVO POLUVREME

Čemu služi tehnologija, kada ni Etkinson sa nekoliko metara, ni njegove kolege u kontrolnoj sobi, nisu želele da vide čist faul koji je prethodio golu Junajteda na "Old trafordu"?

Svima na stadionu i kraj malih ekrana bilo je jasno da je Viktor Lindelof u 36. minutu faulirao Divoka Origija na sredini terena - i to bez želje da startuje na loptu, već na nogu napadača Liverpula - ali je glavni sudija Martin Etkinson pokazao da se igra nastavi, iako je bio udaljen svega šest-sedam metara.

Šansu kakva se ne propušta domaći su iskoristili samo desetak sekundi kasnije.

Danijel Džejms pretrčao je nebranjenu polovinu terena i centrirao sa desne strane, a Markus Rašford natrčao na idealnu loptu najboljeg igrača ekipe ove sezone - 1:0, ni iz čega.

"Redsi" su momentalno pritrčali Etkinsonu i tražili objašnjenje, posle duge rasprave 48-godišnji arbitar iz Jorkšira na kraju je konsultovao VAR sobu, prikazan je i usporeni snimak Lindelofovog starta na Belgijanca, ali... pogodak nije poništen.

Pogodak Liverpula jeste poništen u 44. minutu, kada je Etkinson takođe konsultovao pomoćnike iz VAR sobe i prihvatio sugestiju da Sadio Mane jeste rukom primirio dugu loptu sa polovine terena, pre nego što je izbacio Lindelofa iz igre i šutirao "ispod" Davida De Hee za izjednačenje.

To nije bila najbolja šansa lidera na tabeli u prvom poluvremenu, već ona iz 34. minuta, kada je Mane - koji danas igra desno umesto povređenog Mohameda Salaha - fantastično odigrao u sredinu za Roberta Firmina, a Brazilac iz prve tukao traljavo i po zemlji, pravo u povratnika na gol Junajteda.

Na gol crtu se vratio i De Hein kolega Alison Beker, koji je povredio zadnju ložu u prvoj utakmici sezone i propustio naredna dva meseca.

PREMIJER LIGA, 9. KOLO

subota:

Everton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Bernard 17, Sigurdson 90+2/

Aston Vila - Brajton 2:1 (1:1)
/Griliš 45+2, Target 90+5 - Vebster 21/

Bornmut - Norič 0:0

Čelsi - Njukasl 1:0 (0:0)
/Alonso 73/

Lester - Barnli 2:1 (1:1)
/Vardi 45, Tilemans 75 - Vud 26/

Totenhem - Votford 1:1 (0:1)
/Dele Ali 83 - Dukure 6/

Vulverhempton - Sautempton 1:1 (0:0)
/Himenez 61p - Ings 53/

Kristal Palas - Mančester siti 0:2 (0:2)
/Žezus 39, David Silva 41/

nedelja

Mančester junajted - Liverpul 1:1 (1:0)
/Rašford 36 - Lalana 85/

ponedeljak

Šefild junajted - Arsenal 21.00

Tabela: Liverpul 25, Mančester siti 19, Lester 17, Čelsi 17, Arsenal (-1) 15, Kristal Palas 14, Barnli 12, Vest Hem 12, Totenhem 12, Bornmut 12, Vulvs 11, Aston Vila 11, Everton 10, Mančester junajted 10, Šefild junajted (-1) 9, Brajton 9, Njukasl 8, Sautempton 8, Norič 7, Votford 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC