• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u 16 sa Devom: Ne priča Savo bez veze, ali "večiti" neka krenu od sebe!

Autor Nikola Janković

"Ne kažem da je lako, ne kažem da je sve idealno, da je sve čisto, daleko od toga, sigurno da i Partizan ima svoje razloge zašto tako reaguje, ali bih ja više voleo da i jedni i drugi potrude da ispravljaju svoje greške", rekao je.

 Sve u 16 sa Devom: Ne priča Savo bez veze, ali "večiti" neka krenu od sebe! Izvor: MONDO

"Iskreno, plakao sam", odgovorio mi je Marko Dević, kada sam ga pitao za prve dane u Lucku, gradu na istoku Ukrajine od 200.000 stanovnika u koji je otišao kao 21-godišnjak iz milionskog Beograda.

Nisam ni pretpostavljao šta će mi rođeni Zvezdarac ispričati tada.

Epizoda će biti emitovana u 20 časova na našem YouTube i SoundCloud kanalu.

"Imao sam situaciju dok sam igrao u Srbiji da tokom letnje pauze radim kod strica na štandu na Adi, gde sam prodavao sladolede da bih zaradio džeparac, jer moji nisu imali da mi daju. Zašto to pominjem? Kad sam bio u Lucku bilo mi je toliko teško da mi je u glavi bilo stalno: 'Ma, nema veze, vratiću se u Srbiju, radiću kod strica i imaću neki dinar za sebe'", nastavio je strelac jednog od najvažnijih golova u istoriji fudbala koji nije priznat.

Ne samo to, otkrio mi je tokom snimanja treće epizode druge sezone podkasta "Sve u 16" da je uoči odlaka iz Srbije dugovao lovu za auto i da nije imao da vrati dug.

"Micubiši 'kolt'. Trošio je kao... Ali, morao sam da ga imam", rekao je Marko, koji se oveog vratio u rodni grad posle 14 godina u inostranstvu, Ukrajini, Rusiji, Lihtenštajnu, Azerbejdžanu, Kataru...

"Ako je sad na krovu, onda je bio u rupi", prisetio se starog stadiona Voždovca i pokušao da se seti kome je sve dao gol kada je prvi put igrao za "zmajeve".

Izvor: MONDO

Setio se da ima te golove na VHS kaseti, agendija "Jeff".

"Još se privikavam, još kao da očekujem da moram da idem na aerodrom da odletim negde. Ne mogu još da se osvestim da sam tu, ali polako sve dolazi na svoje mesto", odgovorio mi je i priznao da mu Beograd danas izgleda kao veliko gradilište i manje prijatan i lep nego što je bio kada je još bio potencijalni reprezentativac Srbije.

Postao je reprezentativac Ukrajine.

"Cepao sam se na pola celu utakmicu, nisam znao gde sam", prisetio se drugog nastupa za žuto-plave baš protiv "orlova", na Kipru.

Od kada se vratio, zajedno sa Milošem Mihajlovom i Nikolom Mikićem, nalazi se u grupi igrača koji su stariji od trenera Voždovca, Radomira Kokovića.

"Nemamo problem, porazgovarali smo... Imali smo jedan malo ozbiljniji razgovor, jer je pre toga bilo nekog nerazumevanja, ali posle tog razgovora i pogotovu posle utakmice sa Vojvodinom stvari su se rešile i sve je kako treba. Pričamo i imamo zdravu komunikaciju", ispričao mi je Dević u jednom od najiskrenijih razgovora u srcu šesnaesterca.

Da li si stvarno toliki partizanovac, pitao sam ga.

"Partizanovac jesam, to nije tajna... Ali, sad, koliki sam partizanovac, ne bih ulazio u to. Sigurno nisam ni najveći, ni najmanji. Toliki partizanovac da, eto, možda u tom momentu nisam imao neku preteranu želju da slavim taj gol, ali mi je drago zbog Voždovca i posla koji radimo, jer sam ja pre svega profesionalac", rekao mi je o golu u nadoknadi vremena za Partizan - Voždovac 1:2 u sred Humske.

Tog dana, ali i nerednih, sve je "pucalo" u komšiluku. Da li "večiti" umeju da gube?

"Dobro pitanje si postavio…", rekao mi je.

"Ta naša utakmica sa Partizanom dolazi posle pobede Zvezde u Kruševce u 96. minutu i gde je tamo bio penal-nije bio penal, bio slobodan udarac-nije bio slobodan udarac... I naravno sa tom se energijom, slobodno mogu da kažem negativnom, izlazi na utakmicu sa Voždovcem. Baš je bilo napeto. Do te mere da je fudbal bio u drugom planu", pričao je bez daha i nadovezao se:

"Da li umeju da gube? Paaa... Sve mi to deluje kao da se sklanjaju stvari pod tepih. U kom smislu? Da se ne gledaju svoje greške. Ne kažem da je lako, ne kažem da je sve idealno, da je sve čisto, daleko od toga, sigurno da i Partizan ima svoje razloge zašto tako reaguje - nije to slučajno, ali bih ja više voleo da i jedni i drugi potrude da ispravljaju svoje greške i da se bore u ne idealnim uslovima".

"Nije slučajno Savo Milošević rekao da je teško, zna on zbog čega je, ali ne bih da to bude primarno, već da igrači nastave da treniraju i rade i probaju da daju maksimum, jer će tako svi zajedno napredovati".

Pogledajte novu epizodu podkasta "Sve u 16" večeras na našem portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC