• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Mali: Ovoliko su para dobili Zvezda i Partizan!

Autor mondo.rs

Ministar finansija Srbije saopštio podatke o tome koliko su novca iz državne kase dobili fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan.

 Koliko-su-novca-dobili-Zvezda-i-Partizan Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ko je "državni ljubimac" i ko dobija više novca iz budžeta, jedna je od tema kojom se bave ljubitelji fudbala u Srbiji, ali i uprave dva najpopularnija kluba u Srbiji, kojima je to izvor bjesomučnih prepucavanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je još tokom boravka u Njujorku najavio da će biti saopšteni podaci o tome koliko su novca od države (dakle, novca poreskih obveznika) dobili Crvena zvezda i Partizan (i fudbalski i košarkaški klubovi). Ne čekajući istupanje nosilaca vlasti, Partizan je svoje podatke već ranije iznio.

Možda će vas zanimati

Zvanične podatke danas je saopštio ministar finansija Siniša Mali.

Država je, na razne načine, od 2014. godine, pomogla Fudbalski klub Crvena zvezda sa 1,626 milijarde dinara, a Partizan sa 899,4 miliona (ovaj podatak je podudaran sa onim što je FK Partizan već objavio).

Mali je novinarima rekao da je država, bilo direktno iz budžeta ili preko ministarstava, ili indirektno, preko javnih preduzeća za Košarkaški klub Partizan dala 1,217 milijardi dinara, a za Crvenu zvezdu 727 miliona, prenosi Fonet.

Na pitanje novinara koliki su dugovi tih klubova, rekao je da ne zna, ali da je poreska uprava odobrila za ta četiri kluba reprogram dugova za porez na imovinu u iznosu od MILIJARDU DINARA.

Svako može dobiti reprogram poreskih dugova ukoliko obezbijedi odgovarajuće garancije, rekao je on i dodao da nema informacije da li klubovi redovno izmiruju obaveze od trenutka reprograma.

Izvor: MONDO/Danijela Pašić

Mali je rekao da te podatke daje kako bi građani vidjeli da država za oba kluba izdvaja i podržava ih podjednako i da se trudi da bude "uravnotežena na najbolji mogući način".

Ovo je novac dat u gotovini, a tu je i podrška i kroz kredite, davanje različitih garancija i reprogram poreskih obaveza, istakao je on i dodao da o dodjeli tih sredstava odlučuje veliki broj institucija, a pored toga, javna preduzeća, poput Telekoma Srbija, sama usvajaju svoje budžete.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC