• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi je neophodan "plan B", hoće li ga imati na dan velike pobede?

Autor Jovan Terzić

Kada ne ide Marku Marinu, ne ide i Crvenoj zvezdi, što su evropski rivali sve češće počeli da primećuju.

/od repotera Monda iz Londona/

Shodno rezultatima u poslednje tri sezone, raste i interesovanje za Crvenu zvezdu i njen tim.

Protivnicima je postalo jasno da je glavno oružje crveno-belih Marko Marin i ko uspe da zaustavi bivšeg nemačkog reprezentativca, obavio je ogroman posao u nameri da dođe do zacrtanog cilja.

Možda će vas zanimati



Maurisio Poketino je to uspeo.

"Zaheftao" je Tungaja Ndombelea za kapitena crveno-belih i konstantnim pritiskom ga brzo umorio, a posao su mu dodatno otežali saigrači koji bi trebalo da mu pomažu u kreiranju napadačkih akcija.

Usled nubedljivog i uplašenog ulaska u utakmicu Garsije, Van La Pare i Tomanea, Marin je brzo izgubio energiju, što je dovelo do nekarakteristične greške za njega prilikom driblinga u finišu prvog poluvremena i Totenhemovog gola za 3:0, kojim je definitivno prelomljena utakmica.

Na kraju 5:0 za domaćina, koji "pevcima" donose nadu da je kriza gotova i malo rasterećuju ekipu pritiska javnosti pred prvenstveni duel sa Liverpulom u nedelju, u reprizi prošlosezonskog finala Lige šampiona.

"Sve u svemu, treba da dignemo glavu, idemo dalje, tek smo na polovini. Ima još mnogo bodova u igri. Poraz boli, kao i svaki, ali opet, treba iz ovog poraza mnogo toga da se nauči, a to možemo protiv ovakvih ekipa. Igračima nije lako, ali mi smo profesionalci i treba što pre da prebolimo", rekao je Milojević.

S druge strane, iako ovaj poraz dolazi sa gostovanja kod viceprvaka Evrope i sigurno neće biti presudan u nekom širem analiziranju igrača, u Zvezdi bi trebalo da bude detaljno obrađen, jer ukoliko klub želi da bude redovan učesnik elitnog takmičenja onda će morati da se ravna po vodećim evropskim ekipama, a ne po - uz dužno poštovanje - Krasnodaru, Kelnu, Slaviji Prag, Kopenhagemu, Salcburgu, Jang bojsu...

"Izgubili smo visokim rezultatom, ali moramo da dignemo glave. Čekamo Totenhem kod kuće i biće drugačiji meč. Znači he nam podrška navijača, vetar u leđa", naveo je Miloš Vulić i dodao da žali za situacijom kod prvog gola:

"Mislim da smo mogli bolje da reagujemo kod tog kornera. Morali smo bolje da markiramo Kejna".

Videlo se na grandioznom londonskom stadionu da Zvezda trenutno nema "plan B" ako Marinu ne ide, odnosno nema igrača koji bi preuzeo odgovornost i poveo ekipu. Izuzev Milana Borjana koji je golman, pa ne može mnogo više da doprinese osim da svojim intervencijama daje samopouzdanje saigračima.

Jesu Totenhemovi fudbaleri svojim kvalitetom "zatvorili" kolege iz Beograda, ali utisak je i da se pomenuti trio stranaca iz ofanzive crveno-belih u utorak nije dovoljno "nudio" i tražio loptu da malo rastereti Marina ili neko od njegovih dodavanja pretvori u gol.

"Nije lako igrati protiv Totenhnema. Ono što me raduje je to da smo imali 13-14 udaraca na gol. Mnogo golova koje smo primili ne bi trebalo na ovom nivou. To bi u budućnosti trebalo da svedemo na minimum. Mnogo vremena smo proveli u nekom pritisku. Totenhem je jak u tranziciji, fizički su brzi, moćni... To su sve vrhunski igrači, svaku grešku su uspevali da kazne", dodao je Milojević.


Pred Milojevićem i njegovim stručnim štabom su dve nedelje da pronađu rezervnu varijantu ako Marin ponovo bude pod konstantnom prismotrom.

Videćemo hoće li uspeti, ali hrabri dan odigravanja beogradskog duela Zvezde i Totenhema, koji je u sredu, 6. novembra.

Tačno godinu dana od velikih 2:0 protiv Liverpula...

Kao podrška Marinu letos su dovedeni upravo Mateo Garsija i Radživ van La Para, međutim, još nisu opravdali uložen novac. Argentinac je imao blistave trenutke, ali Holanđanin i ne baš.

Milojević je više puta isticao da treba biti strpljiv, ukazao mu je ogromno poverenje stavivši ga u startnu postavu u Londonu, međutim, ponovo je ostao bez reakcije igrača.

Pred Zvezdinim trenerom su dve nedelje da smisli dobitnu kombinaciju, jer uprkos neuspehu na Ostrvu, posle novog poraza Olimpijakosa svaki bod u preostale tri utakmice biće zlata vredan u želji da se domognu proleća u Evropi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC