• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhem "iskalio bijes" na Zvezdi - Pet (pre)lakih u mreži Borjana!

Autor mondo.rs

Zvezda je odigrala loš meč u Londonu protiv mnogo boljeg Totenhema nego što je bio u prethodnom periodu… Igrali su igrači Spursa za samopouzdanje i koristili greške odbrane šampiona Srbije. Borjan je pet puta morao da vadi iz gola.

Lekcija za večeras: Spursi nisu slučajno vicešampioni Evrope!

Bez obzira na to što su pred duel sa Crvenom zvezdom u 3. kolu Lige šampiona imali tek dvije pobjede u posljednjih deset mečeva, igrači Maurisija Poketina osjetili su da bi u duelu sa prvakom Srbije mogli da se vrate na pravi kolosijek, da povrate samopouzdanje...

I uspjeli su u tome.

Rano su poveli, "osetili krv" rivala, a onda i to što se Zvezda branila očajno dozvolivši Hariju Kejnu i Hjung-Min Sonu da postigne dva, a Eriku Lameli jedan gol.

Posebno problematična bila je odbrana u tranziciji, poslije lako izgubljenih lopti, pa ovoga puta ni Milan Borjan nije mogao da bude čudotvorac za sve idealne prilike koje su igračima Totenhema nemarnošću stvorili njegovi saigrači iz svake linije tima.

Zvezda se tako iz Londona vraća sa čak pet golova u mreži, a poslije pobjede Bajerna nad Olimpijakosom (3:2) - i dalje ima šanse za prolaz dalje.

TOTENHEM - CRVENA ZVEZDA 5:0 (3:0)
/Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/

Ako su fudbaleri Crvene zvezde mogli nešto da nauče iz evropskih utakmica, kojih su odigrali mnogo od dolaska Vladana Milojevića, to je da se loš "ulazak" na utakmicu u gostovanju ne prašta - tako je bilo protiv Liverpula, Pari sen Žermena, ali i Totenhema.

Spursi su na (pre)lak način poveli poslije laganog kornera u 9. minutu kada je Kejn pobjegao Degeneku, loptu nije izbio ni Tomane, a Borjan već nije mogao ništa da učini.

Nije dovoljno upozorenje bilo ni to što je Kejn neposredno prije toga već u kaznenom probao da "lomi" Degeneka, i pao bez faula, pa su na teži način odbrambeni igrači Zvezde morali da nauče da se najboljem engleskom napadaču ne smije ostaviti ni milimetar prostora.

GRUPA "B"

Olimpijakos - Bajern 2:3 (1:1) /El Arabi 23. Giljerme 79 - Levandovski 34, 62, Toliso 75/ Totenhem - Crvena zvezda 5:0 (3:0) /Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/ Tabela: Bajern 9, Totenhem 4, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1.

Mnogo više ostavljeno je Hjung-Min Sonu koji je u 16. minutu smjestio loptu u mrežu potpuno usamljen na lijevoj strani, nakon što je Lamela prevario Rodića, a "ponovio" se i u 44.

Na sredini terena loptu je izgubio Marko Marin, skupo plaćeni Ndombele je povukao loptu i s njom pretrčao dobar dio terena, a onda u idealnom trenutku odložio za Južnokorejca koji je lako savladao Milana Borjana za "laka tri komada" na poluvremenu.

Zvezda nije bila potpuno bezopasna, vidjeli smo pokušaje Gobeljića, Van la Pare i Milunovića, imali su i solidan posjed (45%), ali odbrana to nije mogla da prati.

Ista slika i u nastavku gdje je Totenhem očigledno želio da liječi rane iz prethodnog perioda pošto im je sve išlo od ruke, ređale su se šanse ispred gola Borjana, a prvu veliku u mrežu je smjestio Lamela, nakon što je Orije lako prošao u 57. minutu.

Mijenjao je Milojević, poslao je Pavkova i Petrovića na teren, "rodile" su se šanse za Garsiju i Marina, ali kada nisu iskorišćene - uzvratio je Hari Kejn rutinskim golom u 72. minutu.

Crvena zvezda naredni meč u Ligi šampiona opet igra protiv Totenhema, ali na "Marakani" pošto će ih dočekati za dvije nedjelje (6. novembar) u pokušaju da im se revanšira za bolan udarac usred Londona pred 51.743 gledalaca.

TOTENHEM: Gazaniga - Orije, Fertongen (od 72. Fojt), Sančez, Dejvis - Sisoko, Ndombele, Lamela, Ali (od 76. Lo Selso) - Son (od 69. Dajer) i Kejn.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas (od 60. Petrović), Vulić - Garsija, Marin, Van la Para - Tomane (od 60. Pavkov).

Meč je sudio italijanski arbitar Marko Gvida.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC