• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 godina kasnije: Osuđen umobolnik koji je štitio Kvaljarelu (a pretio mu)

Autor Nikola Janković

Fabio Kvaljarela odrastao je 30 kilometara južno od Napulja navijajući za jedini klub koji postoji u životima stanovnika Kampanje. Kada je doživeo da zaigra u plavom dresu, život mu se pretvorio u pakao.

"Večni" Fabio Kvaljarela rođen je 31. januara 1983. godine u Kastelamare di Stabiji, primorskom gradiću 30 kilometara južno od Napulja.

Odrastao je navijajući za Napoli, što je dužnost i čast svakog stanovnika Kampanje, ali ga je put rano odveo na sever, u Pijemont, gde je kao tinejdžer zaigrao za Torino i potom debitovao za prvi tim "bikova" 14. maja 2000. godine.

Skoro dve decenije kasnije, "Kvaljagol" kao 36-godišnjak i dalje trese mreže u Seriji A, a u međuvremenu nastupao je za Fiorentinu, Kjeti, Askoli, Sampdoriju, Udineze, Napoli, Juventus, ponovo Torino i ponovo Sampdoriju, čiji dres nosi od 2016. godine.

Možda će vas zanimati

Negde na polovini tog puta, 1. juna 2009. godine, Fabio je ostvario dečački san i u transferu vrednom 18 miliona evra prešao iz Udina u Napulj, gde je ubrzo debitovao u svetlo plavom dresu nastupajući pored Ezekijela Lavecija, a ispred buduće legende kluba, Mareka Hamšika.

Napolitanci su ga srdačno dočekali i podržavali od prve utakmice, a on im se zahvalio sa 11 pogodaka u sezoni 2009/10, što je bilo dovoljno za šesto mesto i povratak bivšeg šampiona Italije na međunarodnu scenu. Upravo je u Ligi Evrope, u tandemu sa Edinsonom Kavanijem, Kvaljarela odigrao poslednju, 37. utakmicu za klub svojih snova, a onda pod pomalo čudnim okolnostima i "na brzinu" potpisao za – Juventus.

U početku bila je to pozajmica, nakon čega su "bjankoneri" otkupili njegov ugovor i vratili ga u prestonicu Pijemonta u kojoj se zadržao narednih pet i po godina. Četiri u crno-belom, a još godinu i po u bordo dresu.

Punu deceniju kasnije, čovek od kojeg je Kvaljarela sa porodicom bukvalno pobegao iz Napulja osuđen je na četiri i po godina zatvora.

O čemu je reč?

"Kvaljagol"

76/179 – Sampdorija

32/109 – Torino

30/102 – Juventus

33/87 – Udineze

19/43 – Kjeti

11/37 – Napoli

3/33 – Askoli

1/12 – Fiorentina

8/29 – Italija

Rafaele Pikolo, službenik pošte u Kastelamare di Stabiji, predstavljao se kao policajac i privatni inspektor, koji je ponudio Kvaljarelinoj porodici pomoć u pronalaženju i hapšenju čoveka koji im je slao preteće poruke, dolazio i lupao na vrata u "sitne sate", zvao na telefon, na kraju čak i pretio smrću.

Međutim, sve vreme je to bio on.

Kada su je na adresu Kvaljarelinih roditelja stiglo pismo u kojem se tvrdi da je njihov sin deo mreže pedofila i da će ga uskoro stići kazna za to, tada već reprezentativac Italije odlučio je da se obrati policiji, ali i ode iz grada.

Uznemiren i sprečen da se fokusira na fudbal, Kvaljarela je zatražio transfer i završio u Juventusu, a pitanje je da li bi Pikolo ikada bio raskrinkan da u potom nije radio iste stvari vlasnicima restorana i noćnih klubova u ovom gradu na jugu Italije.

Istraga koju je sprovela napuljska policija prvo je dokazala njegovu umešanost u "stalkovanje" gradskih ugostitelja, a potom dovela i do rasvetlila Kvaljarelin slučaj.

Pravda je najčešće spora, a ponekad i dostižna.

Više iz Serije A

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC