• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas: Zrinjski je pobijedio Želju motivom, željom i karakterom!

Poslije dva poraza i remija u posljednje tri utakmice, Zrinjski je dočekao sa ogromnim imperativom ekipu Željezničara i na kraju upisao važnu pobjedu - 2:1 (1:0) zahvaljujući pogocima Banjalučanina Petra Kunića.

Trener "plemića" Hari Vukas bio je pod velikim pritiskom pred susret na stadionu "Pod Bijelim brijegom", pa je razumljivo osjetio i veliko olakšanje nakon osvojenih bodova, uz opasku da je samo ovo početak izlaska iz male rezultatske krize u koju je zapao mostarski tim.

"Ova utakmica bila je prevažna za nas, mislim da smo je dobili motivom, željom i karakterom. Preuzeli smo rizik kad je trebalo, bili čvrsti kad je trebalo i zajedno sa navijačima došli do pobjede. Ali, mini kriza neće ostati iza nas ako se već od sutra ne okrenemo novom protivniku. Lakše je naravno sad, ali tek smo na početku perioda. Nadam se da će sve biti bolje i bolje i da ćemo shvatiti šta Zrinjski znači u okvirima BiH, a to je da je riječ o šampionskoj ekipi. Renome kluba nam ne dozvoljava da se vratimo na nivo iz prethodnih utakmica i da će se Zrinjski opet biti tamo gdje mu je i mjesto", izjavio je Vukas.

Možda će vas zanimati

Njegov kolega sa klupe Želje Amar Osim čestitao je domaćinu na zasluženoj pobjedi.

"Nismo bili dovoljno dobri da iskoristimo slabosti Zrinjskog. Tu mislim na atmosferu i nedostatak nekoliko igrača. Imali smo dosta više šansi, ali to nije dovoljno i mogu samo čestitati na pobjedi. Zrinjski je uspio da pobijedi bez obzira na sve probleme", rekao je Osim.

Željo je poslije ovog poraza, drugog u sezoni, ostao na drugom mjestu, dok se Zrinjski ponovo vratio u trku za najvišim plasmanom. Trenutno je četiri boda zaostatka za vodećim Sarajevom, koje ima i utakmicu manje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC