• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova promena u FSS: "Orlići" su prošli dalje, njihov selektor NIJE!

Autor mondo.rs

Izgleda da čelnici srpske "Kuće fudbala", a pre svih sportski direktor Vladimir Matijašević, nisu bili impresionirani igrom ekipe, ali i radom selektora koji je od završetka karijere do zaposlenja u Savezu vodio Radnički na šest mečeva.

 Kako-se-sastavljaju-spiskovi-u-FSS-Ivan-Jevic-pred-otkazom-Milan-Lenjak-se-vraca-u-FSS Izvor: MN PRESS

Priprema se nova promena u Fudbalskom savezu Srbije kada su selektori mlađih kategorija u pitanju.

Ivan Lešnjak, prema pisanju "Sportskog žurnala", zameniće selektora omladinske reprezentacije Ivana Jevića.

Predvođeni Jevićem, koji je po završetku igračke karijere u Brodarcu 2014. godine vodio Radnički iz Niša na šest utakmica u sezoni 2017/18, momci rođeni 2001. i mlađi uspeli su sredinom oktobra na turniru u Staroj Pazovi da izbore plasman u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Možda će vas zanimati

Međutim, eliminacija već na startu kvalifikacija za EURO u Severnoj Irskoj izbegnuta je samo zahvaljujući neočekivanom porazu Rumunije od nejake Litvanije u poslednjem kolu, što je "orliće" ostavilo na drugom mestu iza Španije.

Jevićev tim počeo je turnir remijem sa Rumunijom rezultatom 1:1, potom deklasirao Litvaniju 8:0 i na kraju doživeo ubedljiv poraz od Španaca rezultatom 0:4. Međutim, istog dana Litvanija je savladala Rumuniju 1:0, tako da je konačna tabela izgledala ovako: Španija 9, Srbija 4, Litvanija 3, Rumunija 1.

Izgleda da čelnici srpske "Kuće fudbala", a pre svih sportski direktor Vladimir Matijašević, nisu bili impresionirani igrom ekipe i Jevićevim radom, pa bi šansu trebalo da dobije čovek koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu sa omladincima Crvene zvezde uz dobre nastupe u UEFA ligi šampiona.

Matijašević i Lešnjak su sarađivali u Čuki

Gostujući u Mondo podkastu "Sve u 16", Matijašević je između redova i najavio da će biti promena u Savezu i ostao nedorečen u odgovoru na pitanje o tome da li je prepoznavao nelogičnosti na spiskovima koje su mu selektori dostavljali.

"Nešto sam rešio, nešto ću rešiti", rekao je Matijašević tada.

Dan-dva posle smenjen je Nenad Milovanović sa mesta selektora mlade reprezentacije i postavljen Stolica.

Lešnjak je svojevremeno bio selektor kadetske reprezentacije Srbije, u vreme kada su momci rođeni 1996. bili tog uzrasta, a u međuvremenu vodio je Napredak na šest mečeva u sezoni 2013/14, Čukarički na 24 utakmice u sezoni 2016/17 i Rudar iz Pljevalja na devet mečeva iste sezone.

On bi u hijerarhiji FSS trebalo da bude ispod selektora "A" tima, Ljubiše Tumbakovića i mladih, Ilije Stolice, a iznad Igora Spasića, Dejana Brankovića i Saše Ilića koji treniraju selekcije do 18, 17 i 16 godina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC