• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gde su, šta rade: Škrtel, Robinjo, Turan, Kliši, Staridž, Danijel Aleksić

Autor mondo.rs

Ništa, eno ih u Turskoj, rešavaju pitanje šampiona te zemlje u fudbalu.

"Monday night football" u Turskoj nije bio nimalo nezanimljiv.

Ne zbog toga što su gosti na vrućem gostovanju u Stambolu izbegli poraz duboko u nadoknadi vremena, već i zbog nekih prekaljenih i pomalo zaboravljenih asova koji ne samo da su igrali, već i odlučivali o konačnom rezultatu.

A, završeno je: Bašakšehir - Trabzonspor 2:2 (0:0).

Možda će vas zanimati



Sva četiri pogotka u derbiju 9. kola Superlige, posle kog je rivale nastavio da deli jedan bod, postignuti su u nastavku.

Prva dva sa penala u razmaku od tri minuta - Danijel Staridž za 0:1, pa Edin Višća za 1:1. Druga dva iz igre - Martin Šrktel za naizgled preokret i pobedu domaćih za proboj na drugo mesto iza lidera Alanjaspora, Aleksander Sjerlot u petom minutu nadoknade za povratak bordo-plavih na deobu trećeg mesta sa Malatijasporom.

Pored Engleza, Bosanca, Slovaka i Norvežanina bili su tu i Gael Kliši, čuveni Robinjo iz Real Madrida, Mančester sitija i Milana, koji je u drugom poluvremenu zamenio Fredrika Gulbrandsena, u špicu je za domaće igrao Enco Kriveli, nekadašnji napadač nekoliko klubova Lige 1, ali ne i naš Danijel Aleksić na kog trener Okan Buruk nije mogao da računa zbog povrede ramena.

semafor

0:1 - Staridž (pen 61)

1:1 - Višća (pen 64)

2:1 - Škrtel (78)

2:2 - Sjerlot (90+5)

U nadoknadi vremena, pri vođstvu narandžastih od 2:1, šansu je dobio i jedan od najboljih turskih fudbalera svih vremena, Arda Turan, dok su Demba Ba, Eljero Elija i Karlos Rodrigez ostali "neoznojani".

Unal Karaman počeo je sa Žoao Pereirom na beku, u sredini je bila nikad dokazana nada argentinskog fudbala (osim na menadžeru, naravno), Hoze Sosa, dok je šansu uz Staridža i Sjerlota u finišu dobio i reprezentativac takozvanog Kosova, Donis Avdijaj.



Karaman je u 75. minutu izveo "večito povređenog" fudbalera Liverpula i Čelsija, Staridža, šansu dao mladom reprezentativcu Turske, Jusufu Sariju i poradovao se kada je upravo on u 95. minutu asistirao Sjerlotu za njegov šesti gol u šampionatu ove sezone i konačnih 2:2.

Malo je reći da se 23-godišnji Norvežanin pokazao kao pravo pojačanje posle transfera iz belgijskog Genta. Podsećamo, pre polusezone u Jupiler ligi prošlog proleća (4/19) nastupao je godinu i po dana za Kristal Palas i na 16 mečeva bio bez gola.

Od dolaska u Tursku dao je i dva gola u Ligi Evrope.

Evo i kako je to izgledalo...

Bašahšehir - Trabzonspor 2:2
Izvor: YouTube



Bašakšehir: Gunok - Žunior Kaisara, Škrtel, Epureanu, Kliši - Okečukvu, Takdemir (od 85. Topal) - Višća (od 91. Turan), Kaveči, Gulbrandsen (od 64. Robinjo) – Kriveli.

Trabzonspor: Čakir - Pereira, Turkmen, Hoseini, Novak - Erdogan (od 83. Avdijaj), Sosa - Korekči (od 83. Džanbaz), Staridž (od 75. Sari), Kvakame - Sjerlot.

Tabela: Alanjaspor 18, Fenerbahče 17, Malatijaspor 16, Trabzonspor 16, Sivaspor 15, Bašakšehir 15, Galatasaraj 13, Bešiktaš 12, Konjaspor 12, Gacijantep 12, Kašimpaša 11, Denizlispor 11, Rizespor 11, Antalijaspor 11, Gectepe 9, Ankaraguču 9, Genčlerbirligi 6, Kajserispor 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC