• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud u Lozani potvrdio odluku FS BiH u "slučaju Željezničar"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Fudbalskog kluba Željezničar, te tako potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Fudbalskog kluba Željezničar, te tako potvrdio odluku Drugostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koja nije izdala licencu timu sa Grbavice za nastup na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni.

FK Željezničaru julu tekuće godine u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka tijela FS BiH povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA u sezoni 2019/2020. Nakon toga uslijedila je skoro svakodnevna komunikacija sa CAS, dostavljanje dodatnih izjava i dokumentacije, te je klub uložio maksimalne napore i uz mišljenja kompetentnih eksperata očekivao pozitivan ishod”, saopštili su danas iz FK Željezničar.

Možda će vas zanimati

Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo se fokusirati da idemo jači te da izlazak na evropsku scenu osiguramo na zelenom terenu. Odluka CAS-a je na našu žalost konačna, ali neće imati uticaja da nastavimo započete projekte i ne zadržimo najveće ambicije", izjavio je Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar, prenosi agencija Anadolija.

FS BiH shodno Pravilniku o licenciranju klubova nije izdao licencu FK Željezničar za nastup u kvalifikacijama UEFA Lige Evrope u sezoni 2019/2020 jer sportski kolektiv iz Sarajeva nije na vrijeme izmirio dug prema svom bivšem treneru Slavku Petroviću.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC