• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević probao da objasni zašto Totenhem nije važniji Zvezdi od Proletera

Autor Jovan Terzić

"Ne može utakmica protiv Totenhema da bude veća od ove koju igramo sutra", istakao je Zvezdin trener

Izuzetno važnu utakmicu za konačan rasplet u grupi Lige šampiona igraće fudbaleri Crvene zvezde iduće srijede protiv Totenhema u Beogradu (21.00), ali pre toga čeka ih gostovanje u Novom Sadu i duel sa Proleterom (subota, 16.00).

Navijači već uveliko razmišljaju o utakmici sa londonskim klubom i prizivaju da se ponovi Liverpul iz prošle sezone, kada su crveno-bijeli poslije poraza u Engleskoj slavili na svom stadionu. Prvenstveno jer bi Zvezda pobjedom ili remijem zadržala velike šanse da se domogne drugog mjesta i plasira u osminu finala Lige šampiona, što bi bio čudesan uspjeh.

Možda će vas zanimati

 Bez obzira na novi spektakl koji se očekuje u srijedu na stadionu "Rajko Mitić", Vladan Milojević je staložen i koncentrisan samo na gostovanje u Novom Sadu.

"Ne može utakmica protiv Totenhema da bude veća od ove koju igramo sutra. Tako je ako si profesionalac, bez obzira kako neko gleda sa strane. Svi znaju da je nama prioritet titula i zato ne vidim zašto bi utakmica Lige šampiona nama bila važnija od prvenstvene. Nešto najljepše što možete da doživite u fudbalu je igranje u Ligi šampiona i sigurno da smo srećni što ćemo dovesti takvu ekipu kao što je Totenhem na 'Marakanu', ali zna se šta je naš prioritet", istakao je trener crveno-bijelih na konferenciji za medije uoči odlaska na utakmicu sa Proleterom.

Zvezda iza sebe ima šest vezanih pobjeda u nacionalnom prvenstvu, ali Milojević ne dozvoljava igračima da se opuste.

"Nemamo baš mnogo vremena od prošle utakmice. Ovaj ciklus u domaćem prvenstvu je bio izuzetno težak... Čeka nas teška utakmica zbog zamora, vidjeću poslije treninga na koje igrače mogu da računam. Neki se nisu osjećali dobro još od Surdulice zbog virusa".

Među povrijeđenima u proteklom periodu bili su Ričmond Boaći i Milan Rodić, a i dalje je neizvjesno hoće li moći da nastupe na "Karađorđu".

"Meni je svaki igrač bitan i to stalno ponavljam. Vjerujem u sve njih. Od kada sam u Zvezdi ne znam da li sam izveo isti tim. Ja se vodim logikom starijih trenera - da je najbolji igrač zdrav igrač. Interesuje me samo prva naredna utakmica i najbitnije mi je da imam zdrave igrače", dodao je Milojević na tu temu, ne želeći posebno da izdvaja igrače.

Jubilej je blizu, ali: "O statistici tek na kraju"

Potencijalna pobjeda Crvene zvezde u subotu protiv Proletera bila bi 100. za Vladana Milojevića na klupi crveno-bijelih. On, ipak, ne djeluje uzbuđen zbog toga: "Svaka pobjeda mi je draga, ali o statistici možemo da pričamo na kraju. Prija to što čujem, ali nije sada vrijeme da pričamo o tome".

Što se tiče predstojećeg rivala, koji je na 11. mjestu tabele, rekao je:

"Ekipa Proletera se apsolutno konsolidovala rezultatima u posljednje vrijeme. To je čvrsta ekipa, jako kvaliteta. Imaju dosta mladih igrača, ali i iskusne. Karakteriše ih disciplina, to je sigurno od gospodina (Branka) Žigića, koji je naslijedio dobar rad od trenera (Milića) Ćurčića i ubacio svoju filozofiju".

Posebno inspirisan Milojević je bio da govori o ekipi TSC, sa kojom su se crveno-bijeli sastali u srijedu (3:1) i generalno o kvalitetu domaćih timova.

"Protiv TSC-a su moji igrači oborili rekord u trčanju kada se radi o prethodnih nekoliko utakmica, što pokazuje koliko je rival ozbiljna ekipa. Veliki se pomak vidi, u poređenju sa prethodnim godinama sigurno sada gledamo bolji fudbal", rekao je i istakao da su tome značajno doprinijeli novi tereni koje imaju srpski klubovi.

Na konstataciju da Zvezda već ima 10 bodova više od najvećeg rivala Partizana, nije posvetio mnogo pažnje, već je podsjetio i na druge timove.

"To ću prepustiti vama da pišete. Ja ne gledam to tako. Imamo ove sezone dosta ekipa koje su dobre, nije samo Partizan u pitanju. Imamo Čukarički i Vojvodinu, uvijek je opasan Radnički Niš, tu je i TSC... Ne obaziremo se na druge, gledamo samo svoje dvorište i ono što ćemo mi da uradimo. Tek smo zakoračili u novembar, tako da ima još dosta da se igra do kraja".

Činjenica je, ipak, da Zvezda u posljednje vrijeme ponovo podsjeća na neke prethodne periode u kojima je igrom dominirala domaćim terenima.

"Svako vrijeme ima nešto svoje. Ne bih volio da upoređujem. Mi pokušavamo da uspostavimo sistem u kom će svaki igrač znati šta treba da radi. Imamo veliki 'roster' i zato nam je to potrebno. Igrači koji zamjenjuju neke druge dosta dobro odrađuju posao. Prethodnih nekoliko utakmica odigrali smo na dosta boljem nivou nego neke prethodne. Ako se to nekada i ne desi, to je zbog nedostatka kontinuiteta kod nekih igrača, jer je igračima potrebno da vežu dve-tri utakmice da bi ušli u takmičarsku formu. Sigurno je da možemo bolje i da težimo tome... Imamo tu sreću da igramo na svaka tri dana. Drago mi je da igrači ne shvataju pogrešno kada nisu u 18, jer imamo dosta igrača i moramo da pravimo malo 'gimnastiku' da bi svi dobili šansu", objasnio je Milojević.

Najbliži crveno-bijelima je trenutno Čukarički, koji ima četiri boda manje, ali im tek predstoji međusobni duel.

"Igraju izvrsno ove godine, predvođeni kolegom Acom Veselinovićem. Čukarički ima sistem koji je godinama gradio i čestitam im na tome. Igraju poletno, cilj im je da budu u vrhu i naprave što više, ali ima još dobrih ekipa koje ne smeju biti zaboravljene", zaključio je Milojević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC