• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paderborn lak zalogaj: Hofenhajmu dosta 25 minuta protiv "fenjeraša"

Autor mondo.ba

Prvi bundesligaški okršaj sa Hofenhajmom nakon marta 2015. godine navijačima Paderborna neće ostati u lijepom sjećanju

Jedina dva međusobna bundesligaška meča do večeras Hofenhajm i Paderborn odigrali su u sezoni 2014-15. Treći, odigran prve novembarske večeri na stadionu u Sinshajmu, povratnik u elitni rang njemačkog fudbala neće pamtiti po dobrom:

HOFENHAJM – PADERBORN 3:0 (3:0)
/Skov 2, Kaderabek 15, Lokadija 25/

Izabranici Štefena Baumgarta su u prošlom kolu zabilježili prvu "trojku" savladaši Fortunu (2:0), ali je već u narednoj rundi uslijedilo bolno otrežnjenje.

Hofenhajmu je bilo potrebno manje od pola časa da slomi otpor gosta i obraduje svoje navijače. Naime, već do 25. minuta, golman Paderborna Leopold Cingerle morao je TRI PUTA da vadi loptu iz svoje mreže.

Robert Skov je autor najbržeg gola u Bundesligi iz slobodnog udarca još od novembra 2006. godine. Tad je Albert Štrajt kao član Ajntrahta nakon 45 sekundi zatresao mrežu Bohuma.

Goste je majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca "načeo" Robert Skov, postigavši svoj prvenac nakon što je prethodno tokom sezone saigračima "spakovao" tri gola.

Samo 13 minuta kasnije, poentirao je Pavel Kaderabek postigavši svoj drugi ovosezonski gol nakon tečne akcije svog tima u kojoj je učestvovalo nekoliko fudbalera.

Muke Paderborna nastavile su se u 25. minutu, kada je Jirgen Lokadija predriblao Mohameda Dregera, a potom se namjestio na šut na lijevoj strani šesnaesterca i precizno poslao loptu ispod indisponiranog Cingerlea, čija odbrana je u dosadašnjem toku sezone najviše puta kapitulirala (sa večerašnja tri primljena gola broj je porastao na 25).

Mogao je Paderborn da se suoči i sa većim zaostatkom za izabranicima holandskog stratega Alfreda Šrojdera, ali u nekoliko navrata se u odlučujućem trenutku nije snašao senegalski napadač Ihlas Bebu.

Vjerovali su raspjevani navijači Hofenhajma, za koji večeras nije nastupio bh. fudbaler Ermin Bičakčić, da će se mreža gostiju još koji put zatresti u drugom poluvremenu, ali, na njihovu žalost, to se nije dogodilo.

Njihovi ljubimci stali su na loptu, zadovoljni do tad ostvarenim i činjenicom da će noć i prvi vikend u novembru dočekati pozicionirani na petom stepeniku bundesligaške tabele.

Stvorili su domaći samo jednu stopostotnu šansu u tom dijelu igre i to u 74. minutu, kada se istakao već pomenuti Cingerle zaustavivši udarac jermenskog internacionalca Sargisa Adamjana.

BUNDESLIGA – 10. kolo

Petak:

Hofenhajm – Paderborn 3:0 (3:0)
/Skov 2, Kaderabek 15, Lokadija 26/

Subota:

Bajer – Borusija M. (15.30)
Borusija D. – Volfsburg
Ajntraht – Bajern
Lapjcig – Majnc
Verder – Frajburg
Union Berlin – Herta (18.30)

Nedjelja:

Fortuna Diseldorf – Keln (15.30)
Augzburg – Šalke (18.00)

TABELA: Borusija M. 19, Bajern 18, Frajburg 17, Volfsburg 17, Hofenhajm (+1) 17, Borusija D. 16, RB Lajpcig 15, Šalke 15, Bajer 15, Ajntraht 14, Herta 11, Verder 10, Majnc 9, Fortuna Diseldorf 7, Union Berlin 7, Keln 7, Augzburg 7, Paderborn (+1) 4.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC