• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vođa navijača Verone dodaje ulje na vatru: Mario nikad neće biti Italijan!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Istakao je da se rasističke uvrede koje osjeća Baloteli nalaze "u njegovoj glavi", dok je ponašanje navijača Verone opisao samo kao folklor.

Rezultati 11. kola Serije A, koje će biti zaključeno večerašnjim okršajem SPAL-a i Sampdorije, ostaće u sjeni incidenta koji se juče dogodio na stadionu "Bentegodi" u Veroni.

Istoimeni tim je u 11. kolu Serije A trijumfovao nad Brešom rezultatom 2:1, ali je meč obilježio rasistički ispad domaćih tifoza, koji su vrijeđali Marija Balotelija, napadača protivničkog tima.

Možda će vas zanimati

Baloteli je u 55. minutu bio ispred tribine na kojoj su smješteni Veronini Ultrasi, koji su počeli da oponašaju majmunske krike. Super Mario im je uzvratio tako što je napucao loptu prema njima, a potom je zaplakao i revoltirao krenuo prema svlačionici.

Saigrači, ali i fudbaleri Verone, nekako su uspjeli da ga ubijede da ostane na terenu, ali meč je, ipak, prekinut na pet minuta, odnosno dok se domaći navijači nisu smirili i dok se nisu stekli uslovi da se utakmica nastavi.

Incident je izazvao veliku pažnju ne samo u Italiji nego i u svijetu, baš kao što je pažnju javnosti privukao i jedan od vođa navijača Verone Luka Kastelini, jedan od vođa navijača Verone, koji je putem Tvitera da - Baloteli nikada ne može biti pravi Italijan!

"Baloteli je možda Italijan na papiru jer ima naše državljanstvo, ali nikad neće biti pravi Italijan", poručio je Kastelini.

Istakao je da se rasističke uvrede koje osjeća Baloteli nalaze "u njegovoj glavi", dok je ponašanje navijača Verone opisao samo kao folklor.

"Imamo naš poznati kulturni identitet. Imamo takve navijače koji nekada ismijavaju i ćelave igrače, pa i one s dugom kosom, igrače s juga i one druge boje kože, ali ipak to nikada ne radimo zbog političkih ili rasističkih razloga. To je jednostavno dio našeg folklora i ništa drugo", kazao je Kastelini.

Kastelini je dodao kako očekuje da navijači Verone neće biti kažnjeni zbog takvog ponašanja jer nisu imali namjeru da povrijede bilo koga.

Iako je porijeklom iz Gane, Baloteli je za Italiju debitovao 10. avgusta 2010. godine u prijateljskoj utakmici protiv Obale Slonovače. Sa "azurima" je 2012. igrao finale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC