• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superkup Italije opet u Arabiji: Juventus protiv Lacija 22. decembra

Autor mondo.ba

''Stara dama'' traži deveti, a ''nebeskoplavi'' peti trofej u ovom takmičenju.

Ko će biti osvajač Superkupa Italije za sezonu 2018-19 – saznaćemo 22. decembra!

Naime, u smiraj kalendarske godine, koplja će u prestonici Saudijske Arabije, Rijadu, ukrstiti Juventus i Lacio, timovi koji su prošle sezone stizali do kraja u Kalču, odnosno kup-takmičenju pod okriljem Fudbalskog saveza Italije.

Trofej Superkupa Italije do sada je osvajalo devet klubova. Prednjači Juventus sa osam, Milan ima sedam, Inter pet, a dalje slijede Lacio (4), Roma i Napoli (2), te Sampdorija, Parma i Fiorentina.

Meč će, kako je saopšteno, početi u 19:45 po lokalnom vremenu (17:45 po našem), a biće odigran na stadionu Univerizeta ''Kralj Saud'', na kojem svoje mečeve kao domaćin igra Al Hilal.

Saudijska Arabija je, podsjetimo, bila domaćin borbe za trofej italijanskog Superkupa i u sezonu 2017-18. Taj meč igran je u Džedi, u sportskom centru ''Kralj Abdulah'', a sastali su se Juventus, u toj sezoni osvajač duple krune, i Milan, finalista Kupa.

Utakmicam, odigrana 16. januara ove godine, završena je trijumfom ''bjankonera'' rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Kristijano Ronaldo.

Inače, decembarski duel u Rijadu, osim po rezultatu i osvajaču trofeja, biće upamćen i po tome što će žene nesmetano, bez ikakvih barijera i predrasude, moći da budu smještene na bilo koji dio tribina, dok dame koje budu dolazile iz ino-zemalja neće morati da nose tradicionalnu arapsku odjeću.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC