• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekali "reprizu" Njukasla i Mančester sitija, dočekali Đerara Delofeua!

Autor w rs

Posle 15 mečeva bez pobede u Premijer ligi, Votford je pronašao beg sa začelja tabele zahvaljujući nadahnutom Špancu.

Fudbaleri Noriča dočekali su u ovog petka uveče na rasprodatom "Kerou roudu" ekipu Votforda u derbiju začelja uvereni da bi, posle Njukasl junajteda i Mančester sitija, mogli (tj. morali) da zabeleže treću pobedu u šampionatu i ostave goste sa "fenjerom" u rukama i četiri boda minusa na poslednjem mestu tabele Premijer lige.

Ispostavilo se da su se sami našli na toj poziciji: Norič - Votford 0:2 (0:2) uz pogodak i asistenciju Đerara Delofeua, najzaslužnijeg pojedinca za prvu pobedu "stršljenova" od 20. aprila ove godine i trijumfa nad Hadersfildom.

U međuvremenu, momci iz predgrađa Londona odigrali su 15 ligaških susreta i dobili nijedan, ali su ovog petka uveče na otvaranju 12. runde Premijer lige pobedili posle svega stotinak sekundi.

Kako?

Veliku grešku odbrane "kanarinaca" u 0:1 pretvorio je bivši igrač Barselone i tako dao zadatak ekipi menadžera Danijela Farkea da prvi put ove sezone osvoji bod nakon što je prva primila gol.

U to nije verovala ni domaća ekina, ni domaći navijači, a kako je Norič igrao večeras... nije bilo ni realno očekivati makar remi.

Delofeu je u 52. minutu asistirao veštom Andreu Greju za 0:2, posle čega su se češće čula negodovanja sa tribina, a malo šta promenilo se i nakon što je Andre Mariner isključio Kristijana Kabaselea zbog drugog žutog kartona u 65. minutu. U narednih pola sata igre režiseri i montažeri "hajlajtsa" sa mečeva Premijer lige jedva da su imali da izdvoje jednu ili dve neprijatne situacije pred golmanom Benom Fosterom.

Povremeni reprezentativac Engleske morao je dva puta da interveniše u drugom poluvremenu, oba puta rutinski na nejake pokušaje domaćih koji će do daljeg "čuvati leđa" konkurenciji iznad.

Norič: Krul - Arons, Teti, Godfrej, Luis (Vrančić) - Tribul, Meklin - Buendija (Kantvel), Stiperman (Drmić), Ernandez – Puki.

Votford: Foster - Janmat, Kabasele, Doson, Ketkart, Olevas (Masina) - Hjuz, Kapue, Dukure - Delofeu (Marijapa), Pereira (Grej).

Rezultati 12. kola:

petak

Norič siti – Votford 0:2 (0:1)
/Delofeu 2, Grej 52/

subota

Čelsi – Kristal Palas 13.30
Barnli – Vest hem 16.00
Njukasl – Bornmut
Sautempton – Everton
Totenhem – Šefild junajted
Lester – Arsenal 18.30

nedelja

Mančester junajted – Brajton 15.00
Vulverhempton – Aston vila
Liverpul – Mančester siti 17.30

Tabela: Liverpul 31, Mančester siti 25, Lester 23, Čelsi 23, Arsenal 17, Šefild junajted 16, Bornmut 16, Brajton 15, Kristal Palas 15, Mančester junajted 13, Totenhem 13, Vulverhempton 13, Vest hem 13, Barnli 12, Njukasl 12, Aston vila 11, Everton 11, Votford (+1) 8, Sautempton 8, Norič (+1) 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC