• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter još jednom "iz 2 u 1", ali sada slavi! Barela junak "neroazura"!

Autor mondo.ba

Verona bila nadomak prve, istorijske pobjede na "Meaci", ali je Inter golovima Vesina i Barele stigao do preokreta i važne pobjede u trci sa Juventusom.

Nakon poraza od Borusije Dortmund 3:2, poslije vođstva 2:0 na poluvremenu, navijači Intera gledali su još jedan preokret, ali ovaj put sa srećnim završetkom.

Verona je imala vođstvo poslije prvih 45 minuta i bila nadomak prve pobjede na Meaci u istoriji, ali je Inter u nastavku nakon serije promašaja, odnosno odbrana Silvestrija, konačno probio bedem gostiju i stigao do preokreta.

Možda će vas zanimati

Vesino je odlično skočio i glavom matirao golmana Verone za izjednačenje 1:1 u 65. minutu, a onda je Barela sedam minuta prije kraja fantastičnim udarcem pogodio suprotni ugao za pobjedu 2:1.

Ekipa Antonija Kontea tako je stigla do desete pobjede u sezoni, kojim je bar na kratko odmakla Juventusu na dva boda, ali i još jednom pokazala da je itekako ranjiva.

Poslije poraza od Borusije Dortmund u italijanskim medijima mogli su se pročitati da je Konteova ekipa prilično limitirana i da to nije ekipa za evropske uspjehe, već eventualno samo za domaće, ali meč sa Veronom pokazao je da će "neroazuri“ morati itekako da poprave formu ako žele da ostanu u borbi za "skudeto“.

Samo tri puta u 11 kola Serije A Inter je sačuvao svoju mrežu u Seriji A, a da je odbrana „neroazura“ ranjiva vidjelo se i u meču protiv Verone, koji je počeo vođstvom gostiju.

Zakanji se u 19. minutu ubacio u šesnaesterac Intera i našao se ispred Handanovića koji je intervenisao, ali pritom i nogom zakačio fudbalera Verone i sudija je pokazao na bijelu tačku.

Siguran realizator bio je Vere i gosti su stigli do neočekivanog vođstva na Meaci, gdje nisu nikada slavili.

Inter se tako našao u suprotnoj situaciji od one u Dortmundu i odgovorio na pravi način, međutim, čak 20 udaraca ka golu trebalo mu je da stigne do preokreta.

Silvestri je bio odličan na golu Verone, a još jednom se pokazalo da kada Romelua Lukakua i Lautara  Martineza ne ide Antonio Konte ima male ili gotovo nikakve opcije u napadu, jer osim trenutno povrijeđenog Aleksisa Sančeza, nema adekvatne zamjene.

Daleko od toga da Inter nije bio ofanzivan. Naprotiv! Praktično od trenutka kada je primio gol do kraja meča Inter je pritiskao ekipu Verone, koja je propustila nekoliko šansi da bolje odigra kontranapad i napravi još veći problem protivniku.

Verona, za koju je svih 90 minuta igrao Darko Lazović, stajala je dobro u odbrani, ali je ona konačno probijena u 65. minutu, kada je Lazaro centrirao za Vesina koji zabija glavom za 1:1.

Lautaro Martinez zaustavljen je na ovom meču, kao i Romelu Lukaku koji se propisno obrukao, jer je u dva navrata upropastio stopostotnu šansu.

Napadač Intera je propustio da ugura loptu sa pet metara, umjesto toga ona mu je prošla kroz noge, a nešto kasnije izbio je sam pred Silvestrija,a  onda mu glavom dodao loptu.

Inter je ipak stigao do preokretasedam minuta prije kraja, a junak je bio Barela.

Veznjak Intera sa nekih 25 metara iskosa sa lijeve strane pogodio je suprotni ugao Silvestrijevog gola za 2:1 i veliko slavlje na Meaci.

Inter se tako drugi put ove sezone spasio poslije minusa na poluvremenu i spriječio istorijsku pobjedu Verone koja ni poslije 28 mečeva ne zna za trijumf na „Meaci“.

SERIJA A - 12. KOLO:

Breša - Torino 0:4 (0:2)
/Beloti 17 pen, 26 pen, Berenger 75, 80/

Inter - Helas Verona 2:1 (0:1)
/Vesino 65, Barela 83 – Vere 19 penal/

Napoli - Đenova (20.45)

Odigrano u petak:

Sasuolo - Bolonja 3:1 (1:0)

/Kaputo 34, 75, Boga 68 - Orsolini 70/

U nedjelju:

Kaljari - Fiorentina (12.30)

Lacio - Leće (15.00)

Sampdorija - Atalanta

Udineze - SPAL

Parma - Roma (18.00)

Juventus - Milan (20.45)

TABELA: Inter (+1) 31, Juventus 29, Roma 22, Lacio 21, Atalanta 21, Kaljari 21, Napoli 18, Fiorentina 16, Helas Verona (+1) 15, Parma 14, Torino (+1) 14, Sasuolo 13, Milan 13, Udineze 13, Bolonja (+1) 12, Leće 10, Đenova 8, Sampdorija 8, Breša 7, SPAL 7.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC