• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva gola Vlahovića, ali prekasno! Kaljari "razbio" Fiorentinu!

Autor mondo.ba

Dušan Vlahović postigao je dva gola za Fiorentinu protiv Kaljarija, ali kasno, jer je ekipa sa Sardinije već obezbijedila ubjedljivu pobjedu!

Kaljari je definitivno najveće iznenađenje Serije A koje više niko ne smije da olako shvati.

Upravo to učinili su fudbaleri Fiorentine i žestoko se opekli na gostovanju na  Sardiniji gdje su 2014. i 2016. postizali četiri, odnosno pet golova, a ove nedjelje oni se vratili sa punom mrežom.

Možda će vas zanimati

 Kaljari je sa 5:2 deklasirao Fiorentinu i sedmom pobjedom ove sezone izbio tamo gdje ga prije početka sezone niko nije vidio – na treće mjesto na tabeli!

Potpuni debakl, ako ovo to već nije spriječio je bivši igrač Partizana Dušan Vlahović koji je u finišu meča postigao dva utješna gola.

Za razliku od brojnih matine duela koji često završe bez golova, na ovome je „prštalo“, a već u prvih 45 minuta vidjeli smo tri gola. I to sva tri u mreži Fiorentine.

Mrežu „viole“ već u 16 minutu načeo je Rog poslije odlične akcije Kaljarija i asistencije Naingolana, a deset minuta kasnije Pisakane je povisio na 2:0.

Đovani Simeone prošlog ljeta napustio je ekipu Fiorentine u kojoj je bljesnuo, ali onda pao u drugi plan pa je potražio novu sredinu i izabrao Kaljarija.

Bio je to dobar potez sina Dijega Čola Simeona, koji se polako vraća u formu, a to je pokazao i svojim četvrtim golom u sezoni upravo protiv svog bivšeg kluba.

"Čolito“ je petom poslao loptu u mrežu poslije dodavanja Naingolana, a onda umjesto radovanja zaplakao na Sardenja areni u Kaljariju.

I Belgijanac Rađa Naingolan stigao je na Sardiniju prošlog ljeta i odmah postao važan šraf u ekipi Kaljarija, a to se vidjelo i protiv Fiorentine.

Poslije asistencije za Roga i Simeonea, Naingolan je u drugom poluvremenu uposlio i Žoaa Pedra za 4:0, a onda sam ispalio „petardu“ ili bolje rečeno „projektil“ u mrežu Fiorentine.

Sjajnim udarcem u 65. minutu Naingolan je "uništio“ goste koji su do kraja preko dvostrukog strijelca Dušana Vlahovića uspjeli tek da smanje na konačnih 5:2.

SERIJA A - 12. KOLO:

Kaljari - Fiorentina 5:2 (3:0)
/Rog 16, Pisakane 26, Simeone 34, Žoao Pedro 54, Naingolan 65 - Vlahović 75, 87/

Lacio - Leće (15.00)
Sampdorija – Atalanta
Udineze – SPAL
Parma - Roma (18.00)
Juventus - Milan (20.45)

Odigrano u subotu:

Breša - Torino 0:4 (0:2)
/Beloti 17 pen, 26 pen, Berenger 75, 80/

Inter - Helas Verona 2:1 (0:1)
/Vesino 65, Barela 83 – Vere 19 penal/

Napoli – Đenova 0:0

Odigrano u petak:

Sasuolo - Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaputo 34, 75, Boga 68 - Orsolini 70/

TABELA: Inter (+1) 31, Juventus 29, Kaljari (+1) 24, Roma 22, Lacio 21, Atalanta 21, Napoli (+1) 19, Fiorentina (+1) 16, Helas Verona (+1) 15, Parma 14, Torino (+1) 14, Sasuolo 13, Milan 13, Udineze 13, Bolonja (+1) 12, Leće 10, Đenova (+1) 9, Sampdorija 8, Breša 7, SPAL 7.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC