• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić: Podjela bodova između Mladosti i Borca je najrealnija

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac remizirao je protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mladost DK  - Borac 1:1, izjave Branislav Krunić, Ibro Rahimić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Crveno-plavi su bili bolji od domaćina u prvih 45 minuta kada su stekli prednost pogotkom Stojana Vranješa iz jedanaesterca, ali su igrači Ibre Rahimića u nastavku uspjeli da izjednače golom Nedima Hadžića i osvoje vrijedan bod (1:1).

Ipak, trener Banjalučana Branislav Krunić nije bio previše nezadovoljan ishodom i prekidom pobjedonosne serije na pet uzastopnih utakmica.

Možda će vas zanimati

"Prvo poluvrijeme smo dominirali i stvorili još nekoliko prilika, osim postignutog pogotka. Ekipa Mladosti je u tom periodu bila u grču i to smo iskoristili u svoju korist. U drugom poluvremenu smo trebali da nastavimo u istom ritmu i da utakmicu privedemo kraju, ali Mladost je krenula naprijed i stigla do izjednačenja. Djelovali smo fizički umorno, ali rezultat toga je bio i loš teren, i bilo je teško igrati na njemu. Nismo htjeli da rizikujemo, htjeli smo da sačuvamo taj pogodak, ali nismo uspjeli. Poslije izjednačenja, Mladost je imala još nekoliko prilika, tako da je na kraju ovaj rezultat i najrealniji", izjavio je Krunić i dodao da su do kraja oba tima mogla da stignu do pobjede.

"Kako se odvijala utakmica, mislim da smo mogli završiti u svoju korist, jer smo imali dobru priliku u posljednjem minutu, ali mogu biti zadovoljan ovim bodom", istakao je trener Banjalučana.

Njegov kolega sa domaće klupe Ibro Rahimić složio se da je Borac bio bolji u prvom, a Mladost u drugom poluvremenu.

"Prije svega komplimenti za moju ekipu i ekipu Borca. Mislim da je ovo bila kvalitetna utakmica. Ovo što smo radili proteklih mjesec dana dolazi do izražaja. Fizički smo dominantni, tako da su igrači u drugom poluvremenu napravili pritisak, visoki presing i uspjeli smo u toj namjeri. Imali smo par dobrih šansi. Mislim da smo bili bolji protivnik, a mogli na kraju i da osvojimo tri boda. Borac je bio bolji u prvom poluvremenu, a mi u ovom momentu moramo da napredujemo. Vidio sam da dosta pozitivnih stvari i nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama igrati sve bolje i bolje", rekao je Rahimić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC