• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rade Krunić pred meč sa ''azurima'': Naša prednost je ''Bilino polje"!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bh. reprezentativac i sadašnji član Milana Rade Krunić smatra da reprezentacija BiH može da se adekvatno odupre "azurima"

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine odigraće još dvije utakmice.

"Zmajevi" će prvo u petak, 15. novembra, na stadionu "Bilino polje" ugostiti Italiju, koja je već ranije izborila nastup na kontinentalnoj fudbalskoj smotri, dok će posljednji meč odigrati u ponedjeljak, 18. avgusta, kada će gostovati u Vaducu selekciji Lihtenštajna.

Možda će vas zanimati

Bh. reprezentativac i sadašnji član Milana Rade Krunić smatra da reprezentacija BiH može da se adekvatno odupre "azurima", koji su, dodajmo, na dosadašnjih osam kvalifikacionih utakmica zabilježili isto toliko pobjeda, uz čak 24 postignuta i samo tri primljena gola…

U razgovoru za zvanični sajt Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Krunić je istakao da je prednost BiH u susretu sa Italijanima - domaći teren.

"Izdvojio bih domaći teren kao najveću prednost jer smo do sada pokazali da ovdje i sa najvećim ekipama možemo odigrati dobro. Italijani izgledaju moćno, odavno nisam vidio da igraju tako dobar fudbal - napadački, ali mislim da je naša druga prednost želja i motiv za dokazivanjem. Tu su i navijači čije navijanje nas svakako može ponijeti i biti dodatni motiv da popravimo utisak iz posljednje utakmice", rekao je Krunić.

Na pitanje šta može u utakmici protiv Italije ako dobije priliku da igra, odgovorio je:

"Poznajem skoro svakog njihovog igrača i mislim da je to veliki plus za mene. Ako dobijem priliku da igram, smatram da mogu da odgovorim na sve zadatke koje dobijem i svi mi ovdje razmišljamo šta treba da uradimo kako bi naš kvalitet došao do punog izražaja. Možda do sada i nisam imao mnogo prilika ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično. Mislim da imam mnogo toga da ponudim reprezentaciji i vjerujem da ću to svojim igrama i potvrditi."

Istakao je Krunić i sljedeće: "nije nikakva fraza kad kažem da sa radošću dolazim na okupljanje".

"To uostalom vidim i kod drugih igrača jer da nije tako sigurno se ne bih ni odazivao. Vrijeđa me što oko nas kruže priče da dolazimo u reprezentaciju kako bismo se prodali ili slično. Lično nemam potrebu za tim jer sam već u vrhunskom klubu, kao i većina drugih igrača. Naravno da nam nastupi za reprezentaciju daju određenu vrijednost i potvrdu našeg kvaliteta ali najvažnije je što dolaziš sa željom za dokazivanjem i postizanjem uspjeha. Svakom od nas je, vjerujem, cilj da napravimo neki uspjeh sa reprezentacijom, da igramo neko svjetsko ili evropsko prvenstvo. Mislim da je to šlag na torti u jednoj igračkoj karijeri i ja ću dolaziti sve dok to ne ostvarim", pričao je Krunić.

Kaže da proteklih dana mediji u Italiji nisu puno pisali o reprezentaciji BiH već da su se fokusirali na svoj nacionalni tim koji želi da kvalifikacije za EURO 2020 završi sa stopostotnim učinkom.

"Najviše su pisali u stvari o njihovoj reprezentaciji, novim igračima koje su pozvali, ali i želji da kvalifikacije završe sa stopostotnim učinkom, odnosno svim pobjedama. Nije bilo previše pisanja o nama ali vjerujem da će nam tek sada posvetiti više prostora", govorio je Krunić.

Vezista rođen u Foči ističe da je dolaskom novom trenera Stefana Piolija zadovoljan statusom u Milanu.

"Dolaskom novog trenera i moj status je postao bolji, tako da mogu reći da sam zadovoljan. U prvih sedam kola odigrao sam samo jednu utakmicu i tad sam ušao sa klupe. Sada, kod novog trenera, počeo sam sam da dobijam mnogo više prilike, od pet utakmica nastupio sam na tri. Mislim da je to dobar učinak s obzirom na to da sam u jednoj velikoj ekipi kao što je Milan", smatra Krunić.

Poslije osam odigranih kola Italija je prva sa maksimalna 24 boda i već je izborila plasman na naredno Evropsko prvenstvo.

Za drugu poziciju u grupi J u preostala dva kola kvalifikacija i plasman na EURO 2020 boriće se Finska 15 bodova, te Jermenija i BiH po 10.

Grčka je do sada sakupila osam, a Lihtenštajn dva boda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC