• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joveljić za MONDO: Teško je, ali naravno da možemo na Evropsko prvenstvo!

Autor Jovan Terzić

Centarfor mlade reprezentacije vjeruje da ekipa ima kvalitet za preokret u kvalifikacijama.

 Joveljić za MONDO: Teško je, ali naravno da možemo na Evropsko prvenstvo! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U teškoj poziciji nalaze se fudbaleri mlade reprezentacije Srbije poslije četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali situacija nije bezizlazna.

Šest bodova zaostatka za vodećom Poljskom i četiri za drugoplasiranom Rusijom mogu se nadoknaditi u preostalih pet utakmica, a Dejan Joveljić vjeruje da će tako i biti.

Možda će vas zanimati

 Počevši od duela sa Estonijom (petak, 19 časova) i Rusijom (utorak, 19.00) u Nišu.

"Biće mnogo teško izboriti plasman na EURO, sve ekipe u grupi su jake, naročito Poljska i Rusija, ali daćemo svoj maksimum kao i uvek i pokušati da osvojimo svih šest bodova u ove dvije utakmice, a onda i da nastavimo da pobjeđujemo", kaže napadač "orlića" i Ajntrahta iz Frankfurta u razgovoru za MONDO.

Veliko pojačanje mlada reprezentacija dobila je dolaskom Ilije Stolice na mjesto selektora.

"Imao sam tu sreću da sa njim radim i prije. Pravi je pedagog i trener, ne sumnjam u uspjeh pod njegovim vođstvom", istakao je Joveljić i pozvao publiku da podrži ekipu sa tribina "Čaira".

"Uvijek je lijepo igrati u Srbiji i ovom prilikom pozivam sve Nišlije da dođu na stadion i podrže nas. Ova ekipa ima veliki potencijal i daćemo svoj maksimum u pokušaju da obezbijedimo kartu za Evropsko prvenstvo. Naravno da je to moguće, ali samo uz ozbiljan rad i posvećenost".

Dolaskom Stolice u stručni štab stigli su i bivši kapiteni Crvene zvezde i Partizana, Nenad Milijaš i Saša Ilić.

"Znače nam mnogo. Samo posmatrati ih na terenu i igrati sa njima "ševu" je nevjerovatno iskustvo, a zamislite onda kad vam nešto pričaju i daju savjete. Bili su stvarno veliki igrači", konstatuje mladi napadač.

"ZVEZDA - AJNTRAHT U LIGI EVROPE"


Pozitivno iznenađujuću minutažu imao je Dejan Joveljić po dolasku u Ajntraht, međutim, u posljednje vrijeme ga je trener Adolf Hiter "zakucao" za klupu. 

Možda će vas zanimati

 Sakupio je tri bundesligaška, pet međunarodnih i jedan nastup u Kupu Njemačke. Ukupno - 392 minuta i jedan gol, protiv Flore iz Talina u kvalifikacijama za Ligu Evrope (drugi u pobjedi 2:1).

"Iskreno, zadovoljan sam, ali ne u potpunosti. Za prva tri mjeseca sam igrao i više nego što sam očekivao, ali uvijek hoću još. Pričao sam sa trenerom i rekao mi je da budem strpljiv i da će šansa doći", prepričava Joveljić.

Ajntraht je trenutno izjednačen sa Standardom iz Liježa na drugom mjestu u grupi Lige Evrope i upravo će te dvije ekipe voditi borbu za prolaz u šesnaestinu finala, pošto dva kola prije kraja Arsenal ima četiri boda više, a Vitorija Gimaraeš pet manje.

"Možemo da prođemo grupu i mislim da hoćemo".

Teoretski gledano, moguće je da se na proleće sastanu Ajntraht i Joveljiveć matični klub, Crvena zvezda.

PRORADILE EMOCIJE PO POVRATKU NA "MARAKANU"

Mlada reprezentacija Srbije trenirala je u utorak i srijedu na jednom od pomoćnih terena stadiona "Rajko Mitić", gdje je Dejan Joveljić bio redovan prethodnih deset godina.

"Jedva sam čekao sa izađemo na teren, jako mi je nedostajala 'Marakana' i drago mi je što sam opet istrčao na terene na kojima sam proveo 10 godina".

"Bio bih jako srećan da se sastanemo sa Zvezdom. Pratim ih redovno, imaju dobre rezultate i želim im titulu, kao i da prezime u Evropi".

Što se tiče nemačkog prvenstva, klub iz Frankfurta je ove sezone dosta lošije plasiran nego prošle. Trenutno je na devetom mestu, dok je u gornjem delu tabele dosta drugačije nego ranijih sezona.

Borusija Menhengladbah vodi sa 25 bodova, Lajpcig, Bajern i Frajburg imaju po 21, Hofenhajm 20, Borusija Dortmund i Šalke po 19...

"Bajern je uvijek favorit, iako im je ova sezona dosta teža od nekih prethodnih, ali sve je moguće. Biće ovo zanimljiva sezona, vidjećemo ko će slaviti na kraju", nije želio Joveljić previše da se bavi prognozama.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC