• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" Ćivić i Kvržić se ne plaše Italije: Pokazaćemo zube!

Autor mondo.ba

Treći dan boravka u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, reprezentacija BiH nastavila je sa pripremama za susrete kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna koji se igraju 15. i 18. novembra.

Kako su poručili u srijedu igrači Eldar Ćivić i Zoran Kvržić, treba postići što bolji rezultat u narednim susretima, prenijela je agencija "Anadolija".

Ćivić je rekao da se treba potruditi za sve naredne susrete.

Možda će vas zanimati

"Koga god da dobijemo u baražu, sigurno da ćemo izaći i pokazati zube. Izgubili smo možda povjerenje kod navijača, nismo dobijali utakmice vani i to je i za nas šok. Kući respektujemo Italiju i žalimo što nismo iz Italije odnijeli barem bod. Trebamo dati svoj maksimum i što bolju utakmicu odigrati. Mi ćemo Italiji kod kuće sigurno pokazati zube. Vjerujem u sebe i svaki put kad izađem dam svoj maksimum", rekao je Ćivić.

Kvržić, bh. reprezentativac rekao je da je Italija dobar test za bh. tim.

"Ovaj tim sigurno ima veliki potencijal i svi mlađi momci koji su tu opravdavaju povjerenje šefa. Siguran sam da možemo napraviti dobar rezultat. Sigurno da će nam ova utakmica dobro doći da vidimo gdje smo i šta smo, da li možemo igrati sa većom ekipom poput Italije. To će nas sigurno čekati kroz Ligu nacija, i dobro bi nam došla pobjeda zbog samopouzdanja. Svi koji su tu nisu sigurni u reprezentaciji, ako ne igrate u klubovima, onda nećete biti tu gdje jeste. Treba dati svoj maksimum i pokazati da možemo napraviti dobar rezultat", rekao je Kvržić.

Nakon medijskih aktivnosti, "zmajevi" će obaviti treći po redu trening u Zenici, koji je za predstavnike medija otvoren 15 prvih minuta. Za sutra su planirane i zvanične konferencije za medije oba tima, kao i posljednji treninzi Italije i BiH pred susret u petak.

U grupi "J" nakon osam kola, prva je Italija sa 24, zatim Finska sa 15, Jermenija i BiH sa po 10, Grčka sa 8 i Lihtenštajn sa dva boda.

Susret Bosna i Hercegovina - Italija igra se u petak, 15. novembra, na stadionu "Bilino polje" u Zenici sa početkom u 20.45, dok će tri dana kasnije bh. tim gostovati Lihtenštajnu u Vaducu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC