• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dmitrović: Ukrajina nas sve iznenadila, Norveška je ozbiljna ekipa

Autori mondo.rs Autori Sportski žurnal

Golman reprezentacije Srbije govorio o narednim protivnicima, ali i očekivanom baražu naredne godine.

 Marko-Dmitrovic-izjava-pred-Luksemburg-i-Ukrajinu-kvalifikacije-za-EURO-2020 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije posljednja dva kvalifikaciona meča za plasman na Evropsko prvenstvo dočekuje sa minimalnim šansama za plasman.

Selekcija Ljubiše Tumbakovića mora da slavi u oba preostala susreta i da čeka grešku Portugala protiv Litvanaca ili Luksemburžana. Golman Srbije Marko Dmitrović je svjestan težine takvog razvoja događaja.

Možda će vas zanimati

"Mislili smo da će sve da zavisi od nas, ali sad možemo da osvojimo šest bodova protiv Luksemburga i Ukrajine i da se nadamo kiksu Portugala. Male su šanse za to, ipak je Portugal mnogo kvalitetniji tim", kaže Dmitrović u intervjuu za "Sportski žurnal".

Čuvar mreže Eibara napominje da je meč u Ukrajini u potpunosti promijenio tok kvalifikacionog ciklusa.

"Znali smo prije početka kvalifikacija da će se učesnici EP tražiti između nas, Portugalaca i Ukrajinaca. Visok poraz u Lavovu nas je poremetio, očekivali smo da bar ne izgubimo."

Ukrajina je do plasmana na Evropsko prvenstvo stigla već poslije oktobarske reprezentativne pauze.

"Ukrajinci su nas sve iznenadili. Selektor Ševčenko je izvrsno sklopio sve kockice. Obezbijediti plasman na završni turnir dva kola prije kraja je veliki uspjeh i Ukrajina je zasluženo prva u našoj grupi", kaže Dmitrović.

Prvi golman "orlova" još uvijek ne želi da digne ruke od šansi za plasman na EURO kroz kvalifikacije, ali je svjestan da je realnost baraž u martu 2020. godine i polufinalni meč završnog turnira protiv Norveške.

"Pošto branim u Španiji, gledam često utakmice "crvene furije". Prošlog mjeseca su Norvežani bili rival Špancima i u pitanju je ozbiljna reprezentacija", otkriva Subotičanin i nastavlja.

"Dobro poznajem Odegarda iz Real Sosijedada, jedan je od najboljih igrača komšijskog rivala mog Eibara. Vidimo svi i koliko je Holand efikasan u dresu Salcburga u Ligi šampiona. Ako budemo igrali, svakako da će nam biti potrebno da pružimo maksimum kako bismo došli do šanse da izborimo meč vrijedan plasmana na Evropsko prvenstvo", zaključio je Dmitrović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC