• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dječak" koji je osvojio sve ide u penziju: Kvins je moja budućnost

Autor mondo.rs

David Vilja najavio završetak bogate karijere i otkrio planove za budućnost.

David Vilja odlazi u penziju! Sada već legendarni španski napadač objavio je da će po završetku sezone u Japanu "okačiti kopačke o klin" i time staviti tačku na izuzetno uspješnu karijeru.

Golgeter iz Asturijasa i dalje nastupa za Visel Kobe, a već na samom početku 2020. godine prestaće da se bavi fudbalom.

Možda će vas zanimati

"Dugo sam razmišljao o ovome. Razgovarao sam sa porodicom i ljudima oko mene i želio sam da sam napustim fudbal, a ne da budem primoran da ga napustim", rekao je Vilja na konferenciji za medije.

Vilja je tokom svoje prebogate karijere osvojio Evropsko prvenstvo 2008. i Svjetsko prvenstvo 2010. godine sa reprezentacijom Španije, dok je 2011. u dresu Barselone osvojio Ligu šampiona.

On je na društvenim mrežama otkrio da i dalje planira da nastupa u Carskom kupu. Njegov Kobe 21. decembra očekuje polufinale protiv Šimicua, a eventualna pobjeda značila bi i nastup u finalu 1. januara naredne godine.

Viljina karijera trajala je 19 godina, otkako ju je započeo u Sportingu iz Hihona. Nastupao je za Saragosu, Valensiju, Barselonu i Atletiko Madrid, prije nego što se zaputio u Sjedinjene Države.

Tamo je četiri godine nastupao za Njujork Siti u MLS ligi, prije nego što se početkom ove godine preselio u Visel Kobe.

Vilja, poznat i pod nadimkom "El Guahe" (dječak, prim. aut.) najavio je i da će u narednom periodu pažnju posvetiti svom novom klubu koji je osnovao u Njujorku. "Kvinsboro FC" je obezbijedio pravo da nastupa u "Junajted Soker ligi" (USL).


"Živio sam i radio u Njujorku i znam da je Kvins posebno mjesto. Volim njihovu kulturu i strast za fudbalom. Ne postoji takvo mjesto na svijetu i moj je san da pomognem u izgradnji ovog kluba u Kvinsu. Nisam mogao da izaberem bolju lokaciju."

U dresu Španije nastupio je čak 98 puta i postigao 59 golova, a tokom čitave karijere je bio strijelac 383 puta na zvaničnim utakmicama.

"Veoma sam srećan svojom karijerom i ponosan na ostvarenja. Volim ovaj sport cijelog života i uvijek sam se trudio da dam najviše što mogu ovom sportu. Sada je moja budućnost u Kvinsu", zaključio je David Vilja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC