• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mnogo dugujem Mihajloviću, zbog njega sam reprezentativac Italije"

Autor mondo.ba

Krilni napadač Bolonje Rikardo Orsolini želi da „najbolje iskoristi“ prvu priliku koju je dobio u reprezentaciji Italije, a za poziv selektora Roberta Manćinija, po njemu, zaslužan je srpski stručnjak Siniša Mihajlović.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler Bolonje Rikardo Orsolini po prvi put je pozvan među "azure" za utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Jermenije u kvalifikacijama za EURO 2020.

"To je nevjerovatna prilika za mene i pokušaću je maksimalno iskoristiti", izjavio je Orsoliniji, koji je do sada bio redovan član mlađih selekcija Italije.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, i on i ostale novajlije žele što bolje da se upoznaju sa nacionalnim timom i dokažu se selektoru Robertu Manćiniju.

"Nadam se da je ovo prvi od mnogih poziva. Bio bih licemjer kad bih rekao da se nisam nadao, ali vjerujem da se tome svi nadaju. To ne mora da bude opsesija, stvari će doći u pravo vrijeme. Shvatio sam da sam reprezentativac u trenutku kad sam ušao kroz vrata trening centra, u početku sam se pomalo uplašio jer nisam sve poznavao, ali saigrači su me prihvatili i osjećam se kao sastavni dio ekipe".

Orsolini je dodao da igra "azura" taktički podsjeća na Bolonjinu, pa mu je lakše da se adaptira.

"Italijanski fudbal se u posljednje vrijeme dosta promijenio, kao što je i prije bilo rijetko vidjeti mladog igrača da dobije priliku u Seriji A. Jedini pozitivan rezultat nakon razočaranja zbog neodlaska na Mundijal 2018. u Rusiji bio je potres koji je doveo do toga da su klubovi otkrili vrijednost mladih igrača".

Standardni je prvotimac Bolonje, srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića, koji se bori s leukemijom i trenutno je na trećem ciklusu hemoterapije.

"Mnogo dugujem Mihajloviću, a zahvaljujući njemu sam i danas ovdje. Čudna je situacija, ali posljednje dvije i po sedmice uopšte nismo razgovarali jer prolazi kroz važan period liječenja. Volio bih da mi je u tom periodu dao savjete i podršku, ali čim se vratim u Bolonju, ispričaću mu sve šta se događalo", podvukao je Orsolini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC