• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskrena poruka kapitena Kolarova: Problem je u nama! Da vidimo šta i kako

Autor mondo.rs

"Reprezentacija mora da bude svrha, a ne problem", rekao je lider "orlova" na početku novembarskog okupljanja. Govorio je o širim temama od utakmica.

 Aleksandar Kolarov pred Srbija - Luksemburg Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Staroj Pazovi, sa ambicijom da u poslednjoj nedelji kvalifikacija pokuša da napravi iznenađenje.

Nažalost, za to se ne pita više samo ona.

Možda će vas zanimati

 "Orlovi" će u četvrtak igrati protiv Luksemburga na "Marakani", a u nedelju protiv Ukrajine na istom mestu i za direktan plasman na EURO moraće da pobedi u obe utakmice, a da se uz to nada kiksu Portugalaca protiv Litvanije kod kuće ili Luksemburga u gostima.

Teško je kao što zvuči i toga su svi u reprezentaciji svesni.

"Znam vrlo dobro kakva je situacija. Gledamo da odradimo ono što je do nas. Ne možemo da utičemo na to šta će se desiti sa Portugalom, ne možemo unapred da vidimo. Koncentrisani smo na ono što nas čeka, da budemo pravi. Ako Portugal kiksne, da budemo spremni, a ako ne, da budemo spremni za mart i baraž", rekao je kapiten "A" selekcije Aleksandar Kolarov novinarima u Staroj Pazovi.

Kao i tokom prethodnog okupljanja, ponovo u nacionalnom timu postoji problem sa pojedinim igračima, pa Luka Jović nije u timu zbog razloga koji nemaju veze sa terenom. Kolarov je bio upitan za "uvređene" i odgovorio da nije na njemu da komentariše.

"Ne bi bilo ozbiljno da komentarišem, nije na meni", kazao je kapiten.

Naveo je da reprezentacija mora da bude na prvom mestu.

"Dugo sam ovde i uvek sam gledao svoj pristup, od prvog do ovog današnjeg okupljanja. Uvek sam gledao da reprezentacija bude na prvom mestu. Nekad lični ciljevi moraju da se stave u drugi plan, iako je to ponekad teško igraču da prihvati. Ma kakva reprezentacija bila. Dugo sam ovde i bilo je svakakvih ekipa, ali je to naša reprezentacija. Svako treba da stavi interes i na svoju štetu za interes grupe", rekao je kapiten srpskog tima.

On je istakao da je ubeđen da svi rade u najboljem smeru i najbolje što mogu. Takođe, govorio je o velikom problemu, da Srbija nema kontinuitet odlazaka na svetska i evropska prvenstva.

"Problem je sigurno u nama. Zašto toliko dugo... Treba da vidimo šta i kako. Moramo da razmišljamo u smeru da reprezentacija bude svrha, a ne problem. Svi moramo da damo bolju poruku. Mi na terenu, pre svega ponašanjem. Ono mora da bude na nivou reprezentacije. Pitanje je vremena kada ćemo napraviti kontinuitet. Voleo bih da to bude dok ja igram. Nadam se već u martu. Treba da budemo svi zajedno, a ne da se stalno gleda ko je katastrofa", rekao je Kolarov.

Narednu utakmicu protiv Luksemburga moći će da gledaju samo deca do 14 godina, a Kolarov je naveo da ona treba da budu na stadionu i kada su normalni uslovi, a ne samo kada je reprezentacija kažnjena.

"Što više dece dodje, biće lepo za njih, ali i za nas. Deca treba da dolaze i kada su normalni uslovi, ne samo kada smo kažnjeni. dve utakmice sedmično".

S obzirom na to da već 13 godina igra na najvišem nivou (Serija A, Premijer liga, pa opet Serija A), novinari su ga pitali da li mu naporan ritam utakmica stvara probleme.

U odgovoru na to pitanje dotakao je i jedan od problema domaće lige.

"Meni je u ovim godinama lakše da igram nego da treniram. Jako je bitno kakav život vodiš. Najbitniji je oporavak. Ritam našeg prvenstva je dosta nizak. Zvezda i Partizan kada igraju evropske utakmice, oni igraju konstantno jak ritam, nismo na nivou fizike sa ozbiljnijim fudbalom. Bilo je malo igrača iz naše lige u reprezentaciji", dodao je Kolarov.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC