• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gaučosi" zaliječili rane sa Kopa Amerike: Mesi srušio ''karioke'' u Rijadu

Autor mondo.ba

Argentinci 69. reprezentativnim golom Lionela Mesija oborili na pleća ''mrskog'' rivala

Na posljednjih šest okršaja Brazila i Argentine, četiri puta su trijumfovali petostruki osvajači Mundijala, uz impozantnu gol-razliku (9:2), a posljednji put se to dogodilo u sedmom mjesecu ove godine, u polufinalu prvenstva Južne Amerike.

Večeras, na stadionu u Rijadu, gdje su vječiti rivali odigrali prijateljski meč, razloga za slavlje imali su Mesi i društvo...

BRAZIL – ARGENTINA 0:1 (0:1)
/Mesi 13 pen/

Bio je ovo tek drugi trijumf argentinskog državnog tima nad ''mrskim'' protivnikom u posljednjih sedam mečeva. Do večeras, Argentinci su Brazilce posljednji put bacili na koljena u ljeto 2017. godine, kada im je pogotkom u finiš prvog poluvremena presudio Gabrijel Merkado.

Djelovalo je, nakon uvodnih petnaestak minuta, da će euforična publika na stadionu univerziteta ''Kralj Saud'' imati tu čast i sreću da posvjedoči spektakularnoj utakmici.

Naime, u tom periodu, Novozelanđanin Metju Konger je – dva puta pokazao na bijelu tačku, po jednom za obje ekipe!

Na to je bio primoran već u desetom minutu, kada se u šesnaestercu ispred Estebana Andrade sa loptom poigravao defanzivac Totenhema Huan Fojt, potom je izgubio, a Leandro Paredes, u želji da ispravi saigračevu grešku, oborio Gabrijela Žezusa, čovjeka koji je ''kariokama'' početkom jula trasirao put ka borbi za titulu kontinentalnog vladara.

Ipak, umjesto da i sada bude ''krvnik'' Argentine, član Mančester sitija se – propisno obrukao! Želeći da postigne gol što elegantnije i dospije na TV špice u narednim danima, mladi napadač ''građana'' se osramotio poslavši, laganim udarcem, loptu – pored gola!

180 sekundi kasnije, loptu je na ''kreč'' namjestio kapiten ''gaučosa'' Lionel Mesi, kojeg je prethodno faulirao Aleks Sandro.

Ni lider ove generacije Argentinaca nije pretvorio penal u gol, ali zato nije propustio da iskoristi drugu šansu koja mu se ukazala, te odbijenu loptu pošalje loptu iza leđa Alisona Bekera.

Kako rekosmo, euforična publika u prestonici Saudijske Arabije nadala se u tim trenucima spektaklu, ali su, ipak, pomenute dvije situacije iz prve trećine prvog poluvremena bilo praktično sve što su vidjeli, izuzimajući još dva pokušaja lidera Argentinaca.

Prvi put je odbrana Brazilaca uspjela da ga izblokira, dok je u drugom slučaju jedna prizemna lopta bila lak plijen za čuvara mreže aktuelnog šampiona Evrope Liverpula.

Tad Mesi nije uspio, ali je, definitivno, bio blizu jubilarnog, 70. gola za reprezentaciju u 66. minutu, ali je Beker sjajnom intervencijom spriječio zvijezdu Barselone da ga matira, a veoma dobru šansu, deset minuta prije kraja, golom nije uspio da materijalizuje ponajbolji pojedinac Konteovog Intera Lautaro Martinez.

Nisu Titeovi puleni za 90 minuta pokazali skoro ništa iz svog repertoara kojim uveseljavaju ljubitelje ''bubamare'' širom planete.

Premalo su Brazilci napravili pred saudijskom publikom, a kako su se predstavili istoj, dovoljno govori podatak da su za sat i po fudbala uputili SAMO JEDAN udarac u okvir gola!

Premalo da bi se u duelu sa omraženim protivnikom izbjegao poraz...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC