• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uticaj Pepa Gvardiole: Zato je Alonso završio u Bajernu

Autor mondo.rs

Španski fudbaler je u finišu svoje karijere napravio neočekivan potez i iz Real Madrida se preselio u Bajern. Sada znamo i zašto.

Godinama je za Ćabija Alonsa važilo da je jedan od najpametnijih fudbalera na svetu. video je sve na terenu, primećivao stvari i događaje pravovremeno. Prepoznao je i nešto što se dešavalo van samog igrališta.

Mnogi su se iznenadili kada je iz Real Madrida prešao u Bajern. Bio je to zanimljiv transfer, Pep Gvardiola je dobio igrača Reala, njegovog najvećeg rivala tokom igračke i na početku trenerske karijere.

Ćabi Alonso je imao mnogo dobar razlog da ode u Bavarsku. Naime, taj transfer se dogodio jer je nekadašnji španski vezista bio radoznao. Zanimale su ga trenerske metode sadašnjeg šefa struke u Mančester sitiju.

Osvojio je Ligu šampiona sa Madriđanima, a zatim se uputio u Nemačku. tamo je proveo poslednje tri sezone u karijeri. Želeo je da radi sa Gvardiolom, čovekom koji je već tada bio ogromno trenersko ime.

''Neverovatan je njegov entuzijazam. Fudbalska sezona je duga, on nikad nije umoran. Igračima to mnogo znači, pružaš bolje partije i teže se umaraš.''

Po rečima čoveka koji je sada trener u Real Sosijedadu, zanimala ga je tajna koju poseduje Gvardiola. Šta je to što on radi drugačije, pa dobija takve rezultate. reklo bi se da je saznao, pošto je period u Nemačkoj za dvojicu Španaca bio veoma torfejan.

Bivši fudbaler Reala i Bajerna se u dresu tih timova sastajao i sa Jirgenom Klopom, a kaže da protiv njegovih ekipa nije voleo da igra. Uvek je imao osećaj da oni imaju želju da ga unište, što nije baš prijatno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC