• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao je 11 godina za Čelsi i tvrdi: Eden Azar je najveći neradnik

Autor mondo.rs

"Sjećam se da je samo stajao sa strane i čekao nas ostale da odradimo vježbu i završimo trening", govorio je veteran, kog je Lampard svojevremeno imenovao za saigrača koji je davao najviše na treninzima.

Džon Obi Mikel proveo je 11 sezona na "Stamford bridžu".

U posljednjih pet godina saigrač u Čelsiju bio mu je Eden Azar, koji je brzo po dolasku iz Lila na ljeto 2012. postao prva zvijezda ekipe, potom i Premijer lige, sve dok prošlog ljeta za 100 miliona evra nije napustio London i postao igrač Real Madrida.

Možda će vas zanimati

Tokom tih pet sezona, u kojima su zajedno osvojili Ligu Evrope, Premijer ligu, FA kup i Liga kup, Mikel je imao priliku da se uvjeri u vanserijski talenat asa iz Belgije, koji je u plavoj opremi postigao 110 golova uz 92 asistencije na 352 nastupa i, usput, bio proglašen za fudbalera godine u Engleskoj.

Međutim, Azar je nekadašnjeg kolegu i sadašnjeg vezistu Trabzonspora uvjerio u još nešto…

"Ko je najveći neradnik od fudbalera sa kojima sam igrao? Eden Azar", odgovorio je 32-godišnji Nigerijac kao "iz topa" tokom intervjua za "BeIN Sports" mrežu, ne razmišljajući da li će četiri godine mlađi as Reala zamjeriti na ovoj vrsti iskrenosti.

Kobam trening centar bio je Mikelovo radno mjesto od 2006. do 2017. godine i jasno je koliko je igrača ušlo i izašlo na ulazna vrata u tom periodu. Tvrdi da se Belgijanac isticao u lijenosti.

"Eden nije volio da trenira punom snagom. Sjećam se da je samo stajao sa strane i čekao nas ostale da odradimo vježbu i završimo trening", pričao je Mikel, ali potom naglasio:

"Međutim, nedjeljom bi lagano bio igrač utakmice, to je bilo nevjerovatno".

Kada je ljetos predstavljen grandiozno na "Santijago Bernabeu" stadionu, novinarima u Španiji nije promakla neobična figura momka visokog 175 centimetara. Delovalo je, zapravo bilo je očigledno, da je skupocjeno pojačanje doputovalo u Madrid u ne baš reprezentativnom stanju.

Tek nedavno, a sredina je novembra, Azar je na terenu počeo da nagovještava zbog čega je predsjednik Reala, Florentino Perez, dvije godine pokušavao da ga dovede i konačno uspio tek kada je vlasniku Čelsija, Romanu Abramoviču, potpisao klauzule prema kojima bi ovaj inače jak transfer mogao da naraste i do 170 miliona evra u budućnosti.

Sve u zavisnosti od toga kako će Azar igrati u bijelom dresu.

Mikel tvrdi da će Madridisti biti zadovoljni na kraju…

"Azar je nevjerovatan talenat. Možda nije dobar kao Leo Mesi, ali zna da uradi bukvalno sve sa loptom u nogama", nastavio je vlasnik 372 nastupa za "plavce" da hvali nekadašnjeg saigrača, uprkos tvrdnjama da se radi o najvećem ljenjivcu sa kojim je igrao.

Poređenja radi, kada je završavao igračku karijeru, sadašnji menadžer Čelsija, Frank Lampard, imenovao je upravo Mikela kao igrača koji je imao najizraženiju radnu etiku i davao najviše na treninzima.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Nigerije ima nešto impresivniju kolekciju trofeja od Azara, mada je proveo i šest sezona više na "Bridžu": Liga šampiona, Liga Evrope, dve Premijer lige, četiri FA kupa, dva Liga kupa, jedan Komjuniti šild.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC