• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve u 16 sa Dejanom i Rajkom: Kada će "orlovi" na EURO, a kada na Kosovo?

Autor Nikola Janković

Najiskusniji u studiju, kolega Rajko Delibašić, ispričao nam je kako je 31 novinara uveo na teritoriju Kosova dok se autobus sa fudbalerima Crvene zvezde još okretao ka Beogradu, kao i šta je rekao Čedomiru Janevskom jednom prilikom.

 Sve u 16 sa Dejanom i Rajkom: Kada će "orlovi" na EURO, a kada na Kosovo? Izvor: MONDO

Mondo je prvu epizodu podkasta "Sve u 16" emitovao 4. februara ove godine, kada je gost u studiju bio kolega Aca Stojanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije bila je centralna tema, ne samo zbog toga što se bližio martovski start u kvalifikacijama za EURO 2020 i utakmica u Lisabonu, već i zbog toga što su prenosi "orlova" uz Stojanovićev komentar bili značajan deo odrastanja naših (i dalje mladih) sugrađana.

Nije mnogo prošlo do ohrabrujućeg remija na "Da Lušu", koji je najavljen gostovanjem Neše Petrovića, a odjavljen razgovorom sa Vladom Novakovićem.

Njih dvojica bili su gosti i tokom junskog debakla "orlova" u Lavovu i "orlića" u Trstu, kada su sa odgovornih pozicija ispraćeni Mladen Krstajić i Goran Đorović, a potom je posle septembarskog debija Ljubiše Tumbakovića na klupi "A" reprezentacije bolje dane najavio sportski direktor FSS, Vladimir Matijašević.

Međutim, bolji dani (još) nisu došli, kao što ni "orlovi" (još) nisu izgubili šansu da se plasiraju na EURO, iako ni u petim uzastopnim kvalifikacijama nisu izborili direktan plasman na završnicu.

Ovog puta, to nije značilo i kraj, jer je UEFA korigovala sistem kvalifikacija i ponudila davljenicima dodatnu priliku kroz baraž zaslužen uspesima u premijernom izdanju Lige nacija, pa će Tumbaković i njegov dodatno raširen krug kandidata za 11 pozicija na terenu imati još jednu, poslednju priliku.

Srbija će u martu prvo gostovati u Norveškoj, pa ako pobedi domaćina u 90 minuta, otići na još jedno gostovanje po naknadno odobrenu vizu za učešće na narednom Evropskom prvenstvu.

Kraj kvalifikacija i početak išćekivanja tog marta obeležili smo pozivanjem u goste još dvojice kolega, koji dugo i pomno prate "orlove". Pogledajte sedmu epizodu druge sezone podkasta "Sve u 16", kojoj su ton i smisao dali Dejan Stanković, urednik portala Mozzartsport i Rajko Delibašić, novinar RTV Kiss iz rodne Kosovske Mitrovice.

Priču o večitim neuspesima fudbalske reprezentacije povremeno smo "sekli" događajima vezanim za profesiju kojom se bavimo, pa će vam legendarni Rajko tako ispričati kako je uveo 31 novinara na teritoriju Kosova čim je autobus sa fudbalerima Crvene zvezde vraćen sa prelaza i poslat u Beograd, šta je rekao bivšem treneru crveno-belih Čedi Janevskom i šta mu je uvređeni Makedonac odgovorio, kako je na njegova direktna pitanja reagovao Radomir Antić, a kako Dejan Radonjić i Milan Tomić…

Pogledajte novu epizodu na našem YouTube kanalu…

...ili poslušajte na SoundCloud platformi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC