• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sautgejt ima ugovor, ali da li će dočekati SP 2022 na klupi Engleske?

Izvor MONDO/Beta

"To će u velikoj mjeri zavisiti kako će proći naredno ljeto", poručio je selektor "Gordog albiona" Geret Sautgejt

Engleska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a pobjedama protiv Crne Gore i Kosova obezbijedila je prvo mjesto u grupi i mjesto među nosiocima.

Selektor Engleske Geret Sautgejt ostvario je cilj sa svojom ekipom i sada je samo fokusiran na to takmičenje.

Možda će vas zanimati

Njemu ugovor sa Fudbalskom federacijom Engleske garantuje ostanak na čelu nacionalnog tima poslije Mundijala u Kataru 2022. godine, ali Sautgejt ne razmišlja toliko daleko i kaže da možda ipak on neće biti taj koji će voditi reprezentaciju na Svjetski kup.

"To će u velikoj mjeri zavisiti kako će proći naredno ljeto. Kada imate lošu sedmicu, ljudi mogu da se odljube od vas i onda nema podrške da ostanete, a to može da utiče na ekipu. Realističan sam po pitanju kako mogu stvari da se okrenu, ali uvijek smo planirali kratkoročno, na srednji rok i drugoročno u posljednjih osam godina", rekao je Sautgejt za "Skaj".

Sautgejt će narednog mjeseca u Kataru pratiti svjetsko klupsko prvenstvo na kome će nastupiti Liverpul i obići potencijalna mjesta na kojima bi Englezi mogli da naprave kamp tokom Mundijala 2022. godine.

"Kada sam počinjao posao i gledao ostale Saveze, skoro da nas je bilo sramota da odemo da pogledamo gdje bi trebalo da se pripremamo. A Njemačka je uvijek bila tamo i već obezbijedila najbolji hotel. Mislim da moramo da budemo hrabriji i da kažemo nije loša sreća otići i uraditi to", naveo je on.

Sautgejt je rekao da svi moraju da imaju vjeru u ono što rade i da na pravi način obave pripreme.

U štabu Engleske planiraju da ekipa provede neko vrijeme u inostranstvu prije početka Evropskog prvenstva u junu. Sautgejt smatra da svi moraju da prihvate velika očekivanja, poslije plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva i dobrih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moramo da odemo na turnir sa mnogo samopouzdanja, ali znamo i da ima stvari u našoj igri koje moramo da popravimo. Mnoge velike ekipe će tako razmišljati, svi imaju jasne prednosti i stvari koje bi mogli da istaknu i iskoriste", naveo je selektor Engleske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC