• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije borba protiv rasizma: Ukrajinci kaznili žrtvu

Autor mondo.rs

Dok se ceo svet bori protiv rasizma, a samo u poslednjih nekoliko nedelja smo imali nekoliko slučajeva, Ukrajinci rade suportno. U priči o rasizmu kaznili su žrtvu.

Rasistički skandal koji se desio u Ukrajini 10. novembra dobio je novi nastavak. Epilog je šokantan, pošto je kaznu za dešavanja na tom meču dobio i igrač koji je bio na meti napada.

Tada su meč igrali Dinamo i Šahtjor, dva najvećatima u zemlji. Na udaru navijača Dinama bili su Tajson i Dentinjo, a najvatrenije pristalice kijevskog kluba vređale su ih na rasnoj osnovi.

Možda će vas zanimati



Navijači Dinama su dva puta upozoreni da prestanu za uvredama. Kako to nije urodilo plodom, glavni arbitar je ekipe povukao sa terena. Brazilac Tajson, dugogodišnji član Šahtjora, reagovao je na te povike sa tribina. Prvo gestom, a zatim i šutiranjem lopte ka pristalicama kluba iz Kijeva.

Kada su se igrači vratili na teren da bi se meč nastavio, glavni arbitar je Tajsonu pokazao crveni karton. Bila je to neverovatna odluka, a ono što je usledilo još je čudnije.

Sada smo dobili potvrdu da će Brazilac propustiti naredni meč Šahtjora. Ukrajinski savez je odlučio da takva kazna ostane na snazi i da ne koriguju odluku koju je arbitar na meču doneo.

Unija fudbalera je revoltirana ovakvim razvojem događaja. Oni smatraju da se ukrajinski savez, nakon ovakve odluke, nalazi u rukama ljudi koji blagonaklono gledaju na rasizam.

Da brazilski fudbaler ne bude jedini kažnjen, što bi bilo još gore, stvar je bar malo iznivelisana kaznom za Dinamo. Taj klub će platiti 16 hiljada funti, a jedan meč na domaćem terenu će igrati bez prisustva publike.

Ipak, stiče se utisak da je ta kazna previše blaga. Dok se većina Evrope bori da što efikasnije iskoreni rasizam sa fudbalskih terena, primer Ukrajinaca nije nešto treba slediti.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC