• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus "crvenio" zbog žena žrtava nasilja i loše igre, ali ima Iguaina!

Autor mondo.ba

Argentinci Gonzalo Iguain i Paulo Dibala su u posljednjih 15 minuta osigurali pobjedu Juventusu na gostovanju Atalanti u Bergamu - 1:3 (0:0).

Atalanta nije savladala Juventus u Seriji A punih 18 godina!

Doduše tim iz Bergama je slavio u Kupu Italije (3:0), i na posljednje dvije prvenstvene utakmice nije izgubio, ali u derbiju 13. kola italijanskog šampionata, Juventus je stigao do nove pobjede, iako je po prikazanoj partiji, vjerovatno nije zaslužio.

ATALANTA - JUVENTUS 1:3 (0:0)

Iako su crno-bijeli sa dosta problema sa povredama stigli na stadion "Atleti di Azuri", čak i bez Kristijana Ronalda, ekipa Mauricija Sarija je osvojila tri velika boda i 11. ovosezonskim trijumfom se učvrstila na liderskoj poziciji na tabeli.

Svakako je najzaslužniji za trijumf bio Gonzalo Iguain, koji je golovima u 74. i 82. minutu anulirao pogodak Robina Gosensa i vođstvo Atalante, da bi na kraju upisao i asistenciju zemljaku Paulu Dibali u sudijskoj nadoknadi da mu dodatno uljepša jubilej - 200. nastup u italijanskoj Seriji A.

Gosti iz Torina su nastupili sa crvenom bojom na licu, kao znak podrške ženama žrtvama nasilja

A moglo je biti potpuno drugačije jer se Atalanta u subotu propisno ispromašivala uključujući jedanaesterac!

Domaćin je mnogo bolje ušao u utakmicu i samo zahvaljujući ogromnoj dozi sreće, Juventus je sačuvao svoju mrežu u prvom poluvremenu duela u Bergamu.

Alehandro Gomez je u 17. minutu pogodio u ruku vezistu Juvea Samija Kediru, pa je arbitar Đanluka Roki pokazao na penal, ali mladi napadač iz Gambije Musa Barou je samo pogodio prečku.

Atalanta je potom propustila još dvije stopostotne šanse, prvu je u 23. minutu skinuo Vojćeh Šćešni poslije udarca glavom Marija Pašalića , da bi nekoliko minuta kasnije u mat poziciji bio izblokiran Hans Hatebor.

Iskupio se Gambijac za promašeni penal iz prvog poluvremena jer je u 56. minutu uputio idealan centaršut na drugu stativu, gdje je Robin Gosens rutinski pogodio mrežu - 1:0.

Napadač "bjankonera" Paulo Dibala, koji je u subotu upisao 200. meč u Seriji A, bio je najagilniji u napadu gostiju, ali je upropastio jedinu šansu za izjednačenje poslije solo prodora u 66. minutu. Umjesto da šutira iz otvorene situacije, napravio je potez više i prilika je propala.

Ali, šansu iz "ničega" u izjednačenje je pretvorio Gonzalo Iguain u 74. minutu! Dibala je izgubio loptu, koja se u "karambolu" odbila do Iguaina, a Argentinac iz okreta je poslao u mrežu uz pomoć nekog iz odbrane Atalante  - 1:1.   

Osam minuta kasnije, ponovo je Iguain, poslije povratne lopte Huana Kvadrada, pogodio za preokret, a tačku na trijumf stavio je slavljenik Paulo Dibala u sudijskoj nadoknadi - 1:3.

SERIJA A - 13. KOLO

Atalanta - Juventus 1:3 (0:0)
/Gosens 56 - Iguain 74, 82/

Milan - Napoli (18.00)

Torino - Inter (20.45)

Nedjelja

Bolonja - Parma (12.30)
Od 15.00
Roma - Breša
Sasuolo - Lacio
Verona - Fiorentina
Sampdorija - Udineze (18.00)
Leće - Kaljari (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Đenova (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 35, Inter 31, Lacio 24, Kaljari 24, Atalanta (+1) 22, Roma 22, Napoli 19, Parma 17, Fiorentina 16, Helas Verona 15, Torino 14, Udineze 14, Sasuolo (-1) 13, Milan 13, Bolonja 12, Leće 10, Đenova 9, Sampdorija 9, SPAL 8, Breša (-1) 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC