• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AZ Alkmar pred Partizan: Ti Balkanci su čudni... (VIDEO)

Autor mondo.rs

Trener Arne Slot i fudbaler Alkmara Osama Idrizi poštuju Partizan, ali veruju da će napraviti novi korak ka cilju - osvajanje prvog mesta u grupi Lige Evrope.

 AZ Alkmar pred Partizan: Ti Balkanci su čudni... (VIDEO) Izvor: Mondo/Goran Sivački

Partizan ima veliki zadatak u četvrtak uveče. AZ Alkmar, koji je u sjajnoj formi, prepreka je crno-belima na putu ka pokušaju da se obezbedi "prezimljavanje" u Evropi. Zadatak težak, ne i nemoguć.

U holandskoj ekipi vlada optimizam pred meč u Ligi Evrope u četvrtak uveče, istovremeno se i pribojavaju Partizana, odnosno "balkanskog mentaliteta", kako je to okarakterisao trener Alkmara Arne Slot, analizirajući Partizanovo "moranje".

Možda će vas zanimati

"Timovi sa Balkana uvek igraju dobro kada je reč o utakmicama od kojih im nešto zavisi. Tada ispliva taj njihov mentalitet, kojeg se pomalo i pribojavam. Tad igraju na 'život i smrt'. Učiniće sve da dobiju meč. Ali, to isto oni mogu da očekuju od nas", rekao je Slot na konferenciji za novinare.


Alkmar je odigrao priličan broj mečeva u poslednje vreme, uključujući evropske. Trener holandaske ekipe u tome vidi pozitivnu stvar.

"Mnogo se priča o činjenici da smo odigrali mnogo utakmica ove sezone i sugeriše se da smo zbog toga umorni. Ja mislim upravo suprotno. Baš toliki broj mečeva je uticao na to da ekipa postane izuzetno fizički jaka i mislim da je to naša prednost".

Za Slota nema dileme. "Alkmar hoće da bude prvi u grupi. Mi hoćemo da pobedimo u svakoj utakmici".

Idrizi kaže da je tim "gladan pobeda" i da želi da nastavi odličnu seriju. Ovaj momak zadavao je mnogo problema Partizanu u utakmici u Beogradu (2:2).

"Drago mi je što sam doprineo dobrom rezultatu. Baš ta utakmica nam je ulila samopouzdanje. Morali smo u ranoj fazi utakmice da se borimo sa igračem manje na terenu. Bila je to teška situacija, ali smo na kraju izvukli odličan rezultat. Tim 'raste' u takvim utakmicama i od tada nam je krenulo baš dobro", rekao je fudbaler Alkmara.

O predstojećem duelu sa Partizanom, kaže: "Idemo punom parom sutra, igramo u svojoj zemlji i hoćemo pobedu. Poštujemo Partizan, ali sa pravom energijom, imamo dobre šanse da pobedimo".

GOLOVI IZ BEOGRADA 2:2

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC