• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro Imobile u gostima kod Dilete Leote: Evo o čemu su razgovarali...

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Najpopularnija italijanska sportska novinarka ugostila je golgetera Lacija, trenutno vodećeg strijelca Serije A, Ćiru Imobilea.

Ćiro Imobile već godinama je udarna igla Lacija, a trenutno je vodeći strijelac Serije A sa 15 pogodaka.

Golgeter rimskog kluba već nakon 13 odigranih kola postigao je onoliko golova koliko za cijelu prošlu sezonu u italijanskom prvenstvu, tako da nema sumnje da će golgeterski učinak od lani u preostalih 25 mečeva biti poprilično nadmašen, dok bi ovo mogla biti i njegova najuspješnija sezona u karijeri.

Možda će vas zanimati

Capocannoniere (najbolji strijelac Serije A) iz 2018. godine, koji je ovu laskavu titulu podijelio sa Maurom Ikardijem iz Intera postigavši 29 golova (sezonu ranije 26 puta je tresao protivničke mreže), trenutno najbližem pratiocu Romelu Lukakuu "bježi" pet golova, te je najzaslužniji što je njegov Lacio vezao pet pobjeda u Seriji A i trenutno je na sjajnom trećem mjestu.

Sjajan početak sezone u dresu "nebesko-plavih" bio je povod za gostovanje u emisiji "Linija Dileta" DAZN programa, trenutno najpopularnije italijanske sportske novinarke Dilete Leote, a najviše riječi bilo je o Laciju i reprezentaciji Italije.

"Volio bih okončati karijeru u Rimu: grad je prelijep, divno se zabavljamo i imam sjajan odnos sa klubom, a vole me i navijači. Kada se uklopite negdje, a i porodica je srećna, teško je otići...", ovim riječima započeo je Imobile gostovanje kod popularne Leote.

Prije samo nekoliko sedmica, Imobile je tokom meča protiv Parme, u kojem je bio strijelac, bio zamijenjen nakon sat vremena igre, nakon čega su krenule priče o sukobu sa trenerom Filipom Inzagijem.

"Inzagi i ja fudbalski smo odrasli zajedno. Nedavno je ’rođen’ kao trener, ja sam dostigao zrelost s njim, tako da je naš zajednički put veoma uspješan. Jasno je da ponekad postoje nesporazumi, kao i sa ljudima koje voliš. Bio sam ljut zbog izmjene jer sam želio da igram. On je bio razočaran zbog odnosa koji imamo od ranije, ali sve to samo je ojačalo našu vezu."

SUPRUGA "KRIVA" ZA BROJ 17

"Supruga Džesika je rođena 17. u mjesecu i to je razlog zašto na dresu nosim broj 17, koji sam nosio i u Peskari. Napolitanac sam, ne bi trebalo da budem sujevjeran, ali i sin Matija je rođen 17. avgusta."

A ta veza poprilično je jaka, kao i ona sa kolegom iz reprezentacije i fudbalerom Torina, Andreom Belotijem. Obojica će se nadmetati za "devetku" Italije na Evropskom prvenstvu.

Perfektni "azuri" plasman na EURO 2020 izborili su sa maksimalnih 30 bodova, odnosno svih 10 pobjeda u grupi u kojoj su igrali sa Bosnom i Hercegovinom, te Finskom, Grčkom, Jermenijom i Lihtenštajnom.

Sjajna forma italijanskih reprezentativaca može da raduje selektora Roberta Manćinija, koji će biti na "slatkim mukama" da izabere startnih 11.

Ipak, konkurencija za prvu postavu Italije, a u napadačkoj liniji je tu još nekoliko sjajnih igrača poput Federika Kjeze, Lorenca Insinjea... neće narušiti odnose između dobrih prijatelja Imobilea i Belotija, koji su tokom kvalifikacija raspoređivali minute.

Imobile je na četiri odigrana susreta postigao tri gola, dok je Beloti na sedam susreta četiri buda bio strijelac.

"Odnos mene i Andree je sjajan. Možda je i teško imati takav odnos u svijetu fudbala, pogotovo što igramo na istoj poziciji. Ali, bili smo zajedno prošle godine na odmoru, na Maldivima. Išli smo i da pecamo. Ko će biti centralni napadač Italije na EURO? Dobar izazov, odradili smo svoje, obojica pogađali tokom kvalifikacija, što je dobra stvar. Dobro je što postoji konkurencija, pomaže nam da budemo još bolji", kaže Imobile.

Ipak, selektor je taj koji će donijeti konačnu odluku.

"Stvari su se promijenile i idu nabolje. Ostvarili smo sjajan rezultat u kvalifikacijama, osvojili 30 bodova. Vidimo da se vratila strast kod ljudi", zadovoljan je napadač Lacija i italijanske reprezentacije.

Imobile je pričao i o velikom problemu italijanskog fudbala, ali i šire - rasizmu.

"Ružno je što se Lacio često dovodi u vezu s rasizmom. I naši navijači bore se protiv toga. Uobičajen je to stereotip i mnogo smo pričali o tome. Ako se 10 navijača Lacija ponaša loše, ne znači da to radi cijela tribina", smatra golgeter rimskog kluba.

Na kraju je uslijedilo nekoliko kratkih pitanja i odgovora, među kojima se istaklo ono o povećanju plate.

"Razgovarao sa predsjednikom Lacija Klaudiom Lotitom i pokušao na sve načine da ga nagovorim da to učini", kroz smijeh je Ćiro zaključio razgovor sa Diletom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC