• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić o preuzimanju "zmajeva": Nisam lešinar da napadam!

Autor mondo.ba

"Nije sada pošteno pričati da li bih se vratio na klupu Bosne i Hercegovine", rekao je Safet Sušić, nekadašnji selektor "zmajeva" koji se spominje kao kandidat za nasljednika smijenjenog Roberta Prosinečkog.

"Nisam lešinar da napadam, kada neko umre, da dođem do plijena", rekao je Safet Sušić nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je glavni kandidat za novog/starog selektora Bosne i Hercegovine, s kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Možda će vas zanimati

"To nije moj stil. Nije sada pošteno pričati da li bih se vratio na klupu fudbalske reprezentacije BiH. Ne želim. Prosinečki je danas završio s reprezentacijom BiH. Doduše, bilo je očekivano da više neće biti selektor poslije kvalifikacija u kojima smo podbacili. Nikakav kontakt dugo vremena nisam imao niti s jednim čovjekom koji odlučuje u Fudbalskom saveza BiH. Pretpostavljam da ljudi iz Saveza već imaju rješenje za nasljednika Prosinečkog, a sa mnom, kao što sam već rekao, nisu pričali", istakao je Sušić, a prenijela agencija "Anadolija".

Smatra da BiH može proći baraž za EURO 2020 pogotovo, jer i eventualnu drugu, finalnu utakmicu igra na domaćem terenu.

"Šanse za plasman na EURO 2020 su realne. Postoje, jer dvije utakmice igramo kući. Ipak, iz igračkog iskustva reći ću vam da nije lako zaredom dobiti dvije utakmice na svom terenu u pet dana. Međutim, igraćemo s reprezentacijama našeg nivoa i ponoviću da su šanse realne, barem 50 posto za plasman na EURO. Ko god da bude selektor, trebao bi mobilizovati sve snage, možda za te dvije utakmice i vratiti neke igrače koji su se oprostili od reprezentacije, naravno, ako oni to žele. Treba napraviti najbolju moguću selekciju te uz veliku podršku navijača pokušati se plasirati, poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu, i za nas prvo Evropsko prvenstvo", dodao je Pape.

Sušić je najuspješniji selektor u istoriji fudbalske reprezentacije BiH i jedini koji je s nacionalnim timom izborio plasman na završnicu velikog takmičenja.

"Zmajeve" je s klupe predvodio od 29. decembra 2009. godine do 17. novembra 2014. U 49 utakmica ostvario je 23 pobjede, devet remija i imao 17 poraza, uz gol razliku 83:59.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC