• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH potvrdio: Prosinečki više nije selektor "zmajeva"

Autor mondo.ba

Robert Prosinečki više nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

 FS BiH: Robert Prosinečki više nije selektor Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prosinečki je definitivno bivši!

"S Prosinečkim je dogovoren sporazumni raskid ugovora i on zvanično više nije selektor fudbalske 'A' reprezentacije Bosne i Hercegovine", istakao je Džemidžić, a na pitanje kada će se znati ko bi ga mogao naslijediti na klupi u utakmicama baraža za EURO 2020, koje će BiH igrati u martu, odgovorio je:

Možda će vas zanimati

"Veoma brzo. Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH trebao bi imati sjednicu već sredinom naredne sedmice", prenijela je agencija "Anadolija".

Nešto kasnije, potvrda da je sa Prosinečkim sporazumno prekinuta saradnja stigla je u vidu saopštenja iz FS BiH.

"Na danas održanoj telefonskoj sjednici članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa selektorom Robertom Prosinečkim, Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve s ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna. Ovim putem FS BiH upućuje iskrene želje Prosinečkom u njegovom daljem profesionalnom radu i angažmanu. Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema 'A' selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora", naveli su iz FS BiH.

Prosinečki je selektor BiH postao 4. januara 2018. godine. U 22 utakmice ostvario je devet pobjeda, šest remija i sedam poraza. U UEFA Ligi nacija Diviziji "B" pobijedio je s BiH te osigurao baraž za EURO 2020.

Prekid saradnje s FS BiH ostvario je nakon očajnih nastupa u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, gdje je BiH završila kao četvrta u grupi "J".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC