• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjeverni Irci nakon godinu i po opet u BiH: Možemo pobijediti!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"To je ekipa koju dobro poznajemo. Igrali smo prošle godine dva puta protiv BiH i sada ih možemo pobijediti, jer i u Ligi nacija mogli smo i zaslužili više nego što je bio rezultat u oba meča", rekao je selektor Majkl O'Nil.

"Dobro je što u baražu za EURO 2020 igramo protiv Bosne i Hercegovine. Možemo ih pobijediti", rekao je Majkl O'Nil, selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske.

Utakmica polufinala baraža Divizije ”B” Lige nacija igraće se 26. marta u BiH. BiH i Sjeverna Irska upravo su bili u grupi prošle godine u Ligi nacija kada je tim selektora Roberta Prosinečkog pobijedio u Belfastu (2:1) i Sarajevu (2:0).

Možda će vas zanimati

"To je ekipa koju dobro poznajemo. Igrali smo prošle godine dva puta protiv BiH i sada ih možemo pobijediti, jer i u Ligi nacija mogli smo i zaslužili više nego što je bio rezultat u oba meča”, kazao je O'Nil, dodavši:

”Nadam se da ćemo u martu protiv BiH imati sve igrače na raspolaganju, odnosno da će oni biti zdravi. Igrali smo u Sarajevu i znamo šta nas čeka. Biće teško, ali osjećam da možemo pobijediti. Protiv BiH prošle godine kući smo dominirali, ali smo izgubili. I u Sarajevu smo imali nekoliko prilika. Ipak, sada, kako sam rekao, vjerujem u našu pobjedu.”

U drugom polufinalu Lige nacija ”B” baraža za plasman na EURO 2020 26. marta igraće Slovačka i Republika Irska. Pet dana poslije pobjednici će igrati finale za učešće na kontinentalnom šampionatu, a domaćin finala biće poznat u petak nakon žrijeba u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije u Nionu (Švajcarska).

Pobjednik baraža Lige nacija ”B” na EURO 2020 biće svrstan u grupu ”E” koja će se igrati u Bilbau (Španija) i Dablinu (Republika Irska), u kojoj će nosilac biti Španija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC