• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijo, imaš pozdrav iz Sakramenta: Igore, čestitamo!

Autor w

Ako je i postojala dilema šta će Vlade i Peđa reći, više je nema. Srbija ima selektora!

Ova slika, kao i "potpis" u kom stoji: "Čestitamo Igore! Nažalost, nećemo stići na pripreme sledećeg leta", nedvosmisleno potvrđuju:

Košarkaška reprezentacija Srbije dobila je selektora i njegovo ime je Igor Kokoškov.

Aktuelni pomoćni trener Sakramento Kingsa potvrdio je u razgovoru za MONDO da postoji mogućnost da nasledi Aleksandra Đorđevića na klupi "orlova", ali podsetio da poslednju reč moraju da iznesu njegovi šefovi u Kaliforniji, generalni menadžer franšize Divac i njegov asistent Stojaković.

Možda će vas zanimati

Fotka koju je posle rekorda karijere Bogdana Bogdanovića u pobedi nad Finiks Sansima "okačio" legendarni Divac na Instagram profilu ne ostavlja dilemu oko toga da li su Kingsi rado ili ne dozvolili Kokoškovu da paralelno radi i u Košarkaškom savezu Srbije.


Ostaje samo da sačekamo puno objašnjenje oko toga kada i u kojoj meri će sa reprezentacijom raditi prvi čovek u istoriji NBA lige rođen van granica SAD koji je kao prvi trener vodio neku ekipu. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. počinju u februaru, potom će u julu u Beogradu biti odigran kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020, pa u novembru ove i februaru naredne godine biti završene kvalifikacije za naredni Eurobasket.

NBA sezona neće biti u toku samo u vreme odigravanja kvalifikacija za Tokio.

Pretpostavka je da će Kingsi dozvoliti Kokoškovu da napusti stručni štab prvog trenera Luka Voltona za tri "prozora" FIBA kvalifikacija.

Igor Kokoškov (47) trenersku karijeru počeo je u mlađim selekcijama OKK Beograda još davne 1992. godine, i od tada napravio je velike uspeh.

Predvodio je kratko i juniore Partizana, a onda se otisnuo u SAD. Radio je prvo na Univerzitetu Misuri, a 2000. stigao je i do NBA lige. Bio je asistent u ekipama Los Anđeles Klipers, Detroitu, sa kojim je 2004. osvojio i šampionski prsten, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, Juti, pre nego što je prošle godine postao prvi trener rođen van granica SAD koji je samostalno vodio neki NBA tim.

Kokoškov je već bio deo stručnog štaba nacionalnog tima Srbije i Crne Gore, kada je selektor bio Željko Obradović. Bio je njegov asistent na Olimpijskim igrama 2004. i na EP 2005. godine.

Samostalno je predvodio selekcije Gruzije i Slovenije, sa kojom je osvojio i titulu evropskog šampiona u Turskoj 2017. godine, i to baš pošto su u finalu savladali Srbiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC