• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snažna poruka iz Italije: STOP nasilju nad ženama

Autor mondo.rs

Zanimljiva situacija i u Italiji danas. Dok se u Holandiji bore protiv rasizma, Italijani imaju svoju borbu, povodom važnog datuma, 25. novembra.

Fudbaleri Juventusa su u prvom meču današnjeg programa izašli na teren sa bojom ispred očiju. Svaki od igrača je imao ispod oka crvenu tačkicu, a mnogi su se pitali šta ona predstavlja.

Kada su isto to uradili fudbaleri Napolija, ali sa plavim tačkicama, pred meč sa Milanom, dodatno su pojačana pitanja. Ispostavlja se da je to vid podrške u borbi protiv nasilja nad ženama.

Možda će vas zanimati


Ekipa Juventusa je savladala Atalantu u prvom meču današnjeg programa, dok drugi susret dana igraju Napoli i Milan. Ukoliko ste gledali neki od ta dva meča, primijetili ste boje na obrazima fudbalera.

Podrška u borbi protiv nasilja nad ženama dobila je ovako drugu dimenziju. Pažnja je sigurno skrenuta na ovaj problem, a Napoli je na svom tviter profilu i obrazložio zašto je ova borba važna.

Svaka treća žena je nekada bila žrtva nasilja, napisali su oni uz okačenu sliku, još prije nego što je počeo meč u Milanu. Svakako potez za poštovanje ekipa u Seriji A.


Za dva dana, u ponedjeljak, 25. novembra, obeležava se svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama. Ovaj datum je izabran u čast sestara Mirabel, političkih aktivistkinja iz Dominikanske republike, koje su brutalno ubijene po nalogu diktatora Truhilja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC