• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo i druge strane: Moreno šokiran Enrikeovim riječima!

Autor mondo.rs

I dalje se ne stišava bura oko selektorskog mjesta u reprezentaciji Španije.

Ko bi rekao da će nastati tolika zbrka povodom odluke Luisa Enrikea da se vrati poslu selektora Španije!

Bivši trener Barselone je nedavno objavio da će se vratiti na klupu nacionalnog tima poslije višemjesečne pauze zbog bolesti kćerke, koja je u međuvremenu, nažalost, preminula. Očekivalo se da će to značiti da se njegova zamjena i nekadašnji pomoćnik, Roberto Moreno, pomjera za jedno mesto na klupi - do Enrikea - ali, umjesto rutinske zamjene ispao je problem koji već danima "drma" Španiju.

Možda će vas zanimati

Da nešto nije kako treba naslutilo se na konferenciji za medije koju su zajednički održali čelnici FS Španije i Luis Enrike, a na kojoj nije bilo Morena. 

Novi-stari selektor je potom ispričao da ga je dugogodišnji saradnik razočarao jer je želio da ostane u glavnoj ulozi do završetka Evropskog prvenstva, na koje se ekipa plasirala pod njegovim vođstvom.

Bivšem reprezentativcu i treneru Rome, Selte i Barselone to se nije dopalo, pa je Morena nazvao "nelojalnim" i poručio mu da ne želi više da radi zajedno sa njim.

Ubrzo se oglasio i "prozvani" Roberto Moreno.

"Ovo je jako neprijatna situacija za mene. Nije ono čemu sam se nadao... Lično sam napadnut, pa ću vam ispričati šta se zaista dogodilo. Nedostaje da se čuje i moja strana... Prvo, želim da zahvalim Luisu Enrikeu jer sam mnogo naučio od njega", počeo je svoje izlaganje 42-godišnji trener na konferenciji za medije pred španskim novinarima.

"U teškim trenucima po njega, otišao sam kod Luisa Enrikea da ga zagrlim i pružim mu podršku. Tokom te posjete, osjetio sam ispravnim da mu kažem ono što sam govorio i javno - da ću se povući kada bude želio da se vrati. Na moje iznenađenje, odgovorio mi je: 'OK, ali ti više nećeš raditi sa mnom. Ostatak stručnog štaba hoće, ali ti ne'. Bio sam šokiran", prepričao je Moreno i nastavio:

"I dalje ne znam zašto je tako odlučio, a tek mi nije jasno zbog čega je onako govorio. Označio me je riječima koje su vrlo ružne i koje nisam zaslužio".

I pored problema koji su nastali na relaciji dvojice nekadašnjih prijatelja, Moreno je poželio uspjeh Enrikeu.

"Bez obzira na sve, presrećan sam zbog njegovog povratka poslu i nadam se da će Španija uspjeti da osvoji Evropsko prvenstvo. Što se mene tiče, nastaviću da radim samostalno i jedva čekam novi izazov. Imam ogromnu strast prema trenerskom poslu i to nikada nisam krio".

Uspješnim vođenjem nacionalnog tima, Roberto Moreno je svakako značajno pojačao svoju biografiju i vjerovatno neće trebati mnogo vremena da pronađe klub.

A, vidjećemo hoće li nekada ponovo sarađivati sa Enrikeom ili se možda sresti na protivničkim stranama...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC