• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Premijer liga 18. kolo Čelik Borac UŽIVO
 Premijer liga 18. kolo Čelik Borac UŽIVO

Zasvirala "violina" na Bilinom polju - Vujaklija u 93. za pobjedu Borca!

Golom rezerviste Srđana Vujaklije u trećem minutu sudijske nadoknade Borac stigao do prve pobjede u Zenici poslije 2010. godine!

Kakva drama na Bilinom polju!

Borac je uprkos boljoj igri gubio 1:0 gubio na poluvremenu, ali je u nastavku uspio da izjednači, a onda u sudijskoj nadoknadi dođe do potpunog preokreta!

Milutinović je u 93. minutu ubacio iz kornera, lopta je nakon duela Jovanovića i jednog defanzivca Čeliak došla do usamljenog Vujaklije koji sa nekoliko metara pogađa mrežu za pobjedu Borca 2:1!

Borac je tako stigao do prve pobjede na Bilinom polju još od 2010. godine, a velike zasluge za to idu i treneru Branislavu Kruniću, koji je pogodio sa izmjenama u drugom poluvremenu.

Krunić, koji je te 2010. slavio u Zenici kao kapiten Borca, uveo je Jakupovića, potom i Vujaklija i pogodio. Jakupović je izjednačio u 84. minutu golom kroz noge igrači i golmanu Čelika, a onda je Vujaklija pogodio za veliki preokret.

"Džoker" Borca proslavio je pobjedonosni pogodak svojom čuvenom "violinom".

Ovom pobjedom Borac je preskočio Radnik i Tuzla siti i izbio na treće mjesto na tabeli, sa samo tri boda zaostatka za Željezničarom i Sarajevom.

PREMIJER LIGA BiH – 18. kolo

Subota:

Sloboda - Tuzla siti 1:1 (1:0)
/Am. Bekić 20 - Ubiparip 51 pen/

Sarajevo - Željezničar 1:3 (1:1)
/Ahmetović 12 - Štilić 30, 70 penal, Krpić 47/

Zrinjski - Mladost 1:1 (0:0)
/Rustemović 89 pen - Vazda 66/

Nedjelja:

Čelik - Borac 1:2 (1:0)
/Dedić 44 - Jakupović 84, Vujaklija 90+3/

Radnik - Velež 0:1 (0:1)
/Vehabović 41/

Široki Brijeg - Zvijezda 09 (16.00)

TABELA: Željezničar 35, Sarajevo 35, Borac 32, Tuzla siti 31, Radnik 29, Zrinjski 28, Široki Brijeg (-1) 24, Velež 22, Sloboda 17, Čelik 16, Mladost 14, Zvijezda (-1) 09 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Autor mondo.ba
14:57

KRAJ UTAKMICE!

Prva pobjeda Borca protiv Čelika u Zenici još od 2010. godine!

14:53

GOOOL! Vujaklija za preokret Borca - 1:2!

Borac dolazi do preokreta na Bilinom polju! Nakon kornera u 93. minutu lopta je došla do Vujaklije koji pogađa sa samo nekoliko metara. Čelik - Borac 1:2! Krunić je definitivno pogodio sa izmjenama!

14:44

GOOOL! Jakupović je izjednačio na 1:1!

Borac je izjednačio golom Jakupovića! "Džoker" Borca izborio je slobodan udarac nakon kojeg je odbrana Čelika loše izbila loptu i Jakupović ju je sa 12-13 metara poslao kroz noge jednom igraču, ali i golmanu domaćih -1:1!

14:33

Vujaklija pogađa, ali iz ofsajda

Nakon dobre solo akcije Ziljkića lopta se nekako odbila iza odbrane Čelika do Vujaklije, koji pogađa mrežu, međutim napadač Borca bio je u ofsajdu

14:30

Vujaklija, pa Danilović!

Ponovo Borac opasniji. prvo je Vujaklija pokušao glavom na prvoj stativi poslije slobodnog udarca iskosa sa desne strane, eli je šutirao pored gola, a ništa precizniji nije bio ni Danilović nakon kornera koji je izborio Ziljkić.

14:25

Zatresla se mreža, ali nema promjene rezultata

Salčinović je izborio korner kada mu je lopta prešla preko noge i umalo prevarila Lučića, a nakon ubacivanja iz ugla jedan igrač Čelika poslao je loptu u mrežu, međutim, ona je prije toga prešla poprečnu liniji i gol je opravdano poništen. u međuvremenu Krunić je umjesto Crnova poslao u igru Jakupovića.

14:18

Prijeti Borac iz kornera...

Dva kornera imao je Borac, ali nije uspio da savlada Pavlovića, Čelik i dalje vodi 1:0. Vujaklija je ušao umjesto Radulovića.

14:10

Lučić spašava Borac

Grahovac je bio u odličnoj prilici u 46. minutu, ali njegov šut brani Lučić

13:51

Kraj prvog poluvremena

13:49

Borac imao izjednačenje u ruci

Dve dobre prilike promašio je Borac u posljednjim trenucim prvog poluvremena. prvo Ziljkić nije uspio da realizuje dobru priliku, a potom šut Vranješa sjajnom intervencijom brani Pavlović

13:46

GOOOL! Čelik vodi 1:0!

Salčinović je pokrenuo akciju i ubacio u šesnaesterac za Mahmutovića koji majstorski petom prosljeđuje do Dedića, a ovaj iz prve šalje loptu u mrežu Lučića za vođstvo Čelika 1:0!

13:44

Opasno pred golom Pavlovića

Novi dobar napad Borca, Vrnaješ je dugo držao loptu u šesnaestercu pa vratio za Dujakovića koji centrira na drugu stativu ali odbrana Čelika izbija loptu

13:40

Ćosić šutira pored stative

Lijevi bek Borca Ćosić presjekao je pokušaj kontranapada Čelika, povukao loptu par koraka a onda odlično šutirao, međutim, lopta odlazi pored stative Pavlovićevog gola

13:37

Vranješ promašuje "zicer"

Odlično je Danilović probio po ljevoj strani i vratio za Vranješa, ali kapiten Borca nije najbolje zahvatio loptu i ona odlazi pored gola. Bila je to sjajna šansa za Borac

13:32

Božičić već mijenjao

Umjesto Perišića u igri je Žuna

13:13

Pavlović spašava Čelik!

Ziljkić je ubacio odličnu loptu iza odbrane Čelika za Crnova, ali mu golman Čelika Bojan Pavlović brani stopostotnu šansu!

13:08

Radulović sebičan, mreža se nije tresla

Danilović se ubacio u šesnaesterac i vratio loptu za Radulovića koji je šutirao pored gola. Mnogo bolje rješenje bilo je da doda usamljenom Vranješu na lijevoj strani.

13:06

Počelo je krvavo!

Nakon sudara glavama Salčinovića i Janičića, obojici je morala biti ukazana pomoć, krvarili su i jedna i drugi. Salčinović se nakon ukazane pomoći sa zavijenom glavom vratio na teren, dok je janičić izgleda malo bolje prošao. 

13:03

Salčinović čestitao rođendan "Robijašima"

Kapiten Čelika Fenan Salčinović odnio je cvijeće i čestitao 31. rođendan navijačima Čelika, popularnim "Robijašima"

12:24

Vranješ u špicu

U odsustvu Saše kajkuta trener Borca odlučio se da u špic pomjeri Stojana Vranješa, dok će iza njega igrati Ziljkić i Crnov. 

Evo i sastava obje ekipe: 

ČELIK: Pavlović, Brekalo, Čubara, Vrhovac, Dedić, Salčinović, Grahovac, Pecelj, Perišić, Jamak, Mahmutović.

BORAC: Lučić, Radulović, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičič, Ziljkić.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Cvjeta mito i korupcija nekad bio pravi klub a sad seljaci parama kupuju utakmice ruglo

Ponos

@Banja Luka Borac je ponos Banje Luke. Tek na proljeće očekuje nas prava tarapana i borba za titulu. Ovako se igra i bori. Prvo poluvrijeme izdominirali su Čelik, nesrećno primili gol, imali snage da se vrate, preokrenu, drago mi je da su zabili momci koji se traže čitavu sezonu poput Vujaklije i Jakupovića. Sva crveno-plava srca su uz vas, bravo momci, fantastičan meč, mora se potvrditi ova trica protiv Slobode, pa onda odmor i koje pojačanje za još jači Borac

Najnovije